Friday, September 26, 2008

Golden Dream..

Assalamualaikum wbt..

26 Sept 2008 -Jumaat, kebelakangan ni aku tak berapa sihat. mungkin sebab marlina pun tak berapa sihat. jadi aku pun turut serta dalam acara 'mari sakit bersama-sama' ini. Batuk marlina tak baik2 lagi.. risau aku. Minggu ni genap sudah masuk minggu ke 38 kandungan marlina. Aku boleh katakan sekarang ni detik-detik daruratlah.. Panas bontot aku kat opis ni. Mana tak nyer, marlina mungkin bila-bila masa ajer tu.. talipon tok sah cakap lah, kalau boleh nak ajer aku amik tali ikat talipon ni kat leher aku, so aku boleh alert everytime dia call aku... fuh..fuh..fuh.. tarik napas..lepas...tarik...lepas... sabar firdaus..tenang......

Rasanya masa berlalu terlalu pantas, tak dapat aku nak tulis setiap detik-detik yang aku lalui semasa marlina mengandungkan anak sulung kami ni. Tapi yang mana sempat tu aku akan tuliskan jugak kat sini, mudah-mudahan boleh menjadi kenangan di hari esok..

Golden dream.. aku bercita-cita utk menjadi photographer yang bertahap pro. tapi aku tahu dan pasti memang sukar bagi aku untuk mencapai tahap itu. Tapi insyaAllah dengan semangat dan iltizam yang aku ada, aku akan cuba mencapai hasrat itu. dengan bantuan dan sokongan isteri tercinta, aku telah berjaya membuka syarikat aku sendiri. Alhamdulillah... buat masa ni, masih terlalu awal utk aku war-warkan. Nature of business nyer mestilah berkaitan minat aku iaitu photography. Nama syarikat pun terpaksa aku 'senyapkan' dulu. berbekalkan sedikit modal yang aku ada, aku akan bergerak dengan beberapa rakan-rakan dalam minat yang sama ini. dalam masa terdekat ini, mungkin aku akan melancarkan blog pertama berkaitan syarikat aku ini, dan aku akan beritahu rakan-rakan terdekat aku berkaitan ini (utk tujuan promosi)... aku harap dengan adanya syarikat kecik ini, ia akan menjadi satu platform utk aku terus mengejar golden dream aku!

Ok stop dulu citer golden dream, emm kalau ikot bilangan jari aku ni, InsyaAllah kita semua akan menyambut Syawal dalam masa 4 hari. Jadi kepada semua rakan dan taulan atau blogger yang tersesat membaca blog aku ni, aku dan isteri ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.

InsyaAllah, doakan kebahagiaan kami...amin...

Apei-budakampung!

Friday, September 19, 2008

2 Hari yang penuh getir...

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum wbt..

19 Sept 2008 = 19 Ramadhan 1429H. Hari ni Marlina p buat check up kat ampang puteri hanya ditemani lela. aku tak dapat cuti hari ni. tak apalah nak buat mcm mana. 2 hari lepas bagi aku saat yang getir dan genting jugak lah. sepanjang marlina pregnant ni, dia tak pernah lagi sakit yang teruk, i mean demam or else. tapi mula dari hari selasa malam dia mula rasa tak sedap badan dan aku dah bawak dia ke clinic utk cek bukan apa takut effect kat baby. tapi pada hari rabu dia demam teruk. MasyaAllah, tempt badan mencecah sampai 40'. tu suhu yang merbahaya utk ibu2 mengandung. aku amik cuti pada hari tu just to take of her. Tuhan ajer yang tau gabra aku. Lepas ajer aku solat subuh hari rabu tu, aku tengok dia masih belum bangun lagi. badan masih panas! aku kejutkan dia mintak dia makan sikit ubat dan minum air. sememangnya aku akan pastikan dia banyak akan mendapat bekalan air minuman yang mencukupi. lepas aku dah suapkan dia ubat, aku biarkan dia tido. sambil tu aku tengok tv..
sampai tengahari jugak lah dia tido. lepas dia bangun tido, suhu badan dia dah turun skit. lega aku..tapi nampak dia masih lesu.. aku buatkan dia nasi goreng dan bagi dia minum energy drinks. Alhamdulillah, mlm tu dia sihat mcm biasa. cuma baby aku jer gerak kuat sgt dalam perot n kadang2 buat marlina bekerut muka menahan sakit.

Aper pun alhamdulillah, semua selamat. aku cuma risau kalau demam dia berterusan mungkin dia terpaksa deliver awal...

Monday, September 15, 2008

The Flying Faizal...



Assalamualaikum wbt,

15 Ramadhan 1429 hijrah... Hari ni Isnin, kawan kamcing aku kat bank ni mula bercuti belajar selama setahun. dan hari ni dia akan fly ke Darham UK untuk melanjutkan master dia. Aku doakan kejayaan dia dan kesejahteraan dia di bumi orang. Ok dah stop citer pasal orang lain. now citer pasal aku plak, Masuk minggu ni ada lebih kurang 3 minggu sahaja lagi marlina akan deliver. Debaran aku makin terasa. Sedih gak aku pasal dia akan bersalin time2 nak dekat raya. tapi tak apalah.. tu semua ketentuan dan rezeki Allah... Minggu lepas 13 Sept aku dan marlina ke ampang puteri sekali lagi (weekly check-up). dan Marlina sekali lagi membuat CTG (pemeriksaan denyutan jantung bayi).. Alhamdulillah semuanya normal dah ok jer... Aku tengok Marlina pun dah semakin cepat letih, baby pun dah makin kuat menedang. Kalau sekali baby menendang atau bergerak tu, muka marlina mesti berkerut tahan sakit. Sabar yer mama... Abang doakan semuanya akan berakhir dengan selamat. Minggu ni 19 Sept 2008, InsyaAllah aku akan balik teluk intan. Pasal raya pertama aku akan berada di KL. So bagi chance lah kat marlina jumpa orang tua dia sebelum raya... Lagipun mungkin ni kali terakhir dia balik dengan perot boncit. Mungkin lepas ni dia balik dah bawak baby pulak.. hehehe.. Tak sabar rasanya..

"Ya Allah, Kau kurniakanlah kesejahteraan, kebahagiaan dan kedamaian dalam hati kami. Jauhi kami dari rasa ragu-ragu dan tidak bersyukur... Ya Allah berkatilah rezeki yang kami perolehi..Ya Allah kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah, yang bijak dan pintar, dan sihat tubuh badannya. Lembutkan hati-hati mereka agar meraka tahu bersyukur keatas setiap satu nikmat-Mu" Amin...
Apei-kampungboy..

Wednesday, September 10, 2008

4 minggu yang penuh debaran dan penantian

Assalamualaikum wbt...

10 Sept 2008 - Masuk hari ni genap 10 ramadhan. Alhamdulillah... aku sihat cuma batuk2 sikit. Perot marlina makin membesar. kalau dikira-kira due datenya lebih kurang sebulan ajer dari sekarang. Aku pulak yang rasa berdeber2 lebih. dia rileks ajer..... kelmarin dia mengadu sakit sgt perot dia, aku pun dah panik. aku suruh dia rileks dulu, pasal tanda2 tak ada pun lagi. tak lama pastu dia kembali ok..mungkin terlebih makan masa berbuka kot. hehehe...

Setakat ni tak ada apa2 pun lagi persiapan raya. Cuma ada beli sejenis dua kuih raya, itu pun dah abis wife aku makan sikit2 lepas berbuka. ari tu marlina mengidam nak makan almond london, carik punya carik jumpa gak kat tesco ampang, beli lah satu bekas.. emmm tak lah sedap sgt nak banding dengan almond london maksu, tapi boleh lah buat lepas ngidam dia.

Malam tadi dia pesan kat aku, mlm ni dia berbuka nak makan kek coklat. mungkin aku beli kat cafe ajerlah kot. mana nak beli lagi betol tak? emmm 4 minggu yang penuh debaran... tak sabar nak sambut baby sulung aku... makin aku terasa besarnya nikmat Allah swt ke atas aku..

Friday, September 5, 2008

Ramadhan Al-Mubaraq

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah umur aku masih di panjangkan. Hari ni ramadhan masuk hari ke 5. Semuanya berjalan denga sempurna. Cuma kesihatan aku sedikit terganggu pada ramadhan ke 2. Mungkin terlalu letih sebab balik kg sambut ramadhan hari pertama di rumah mertua. Meriah berbuka puasa di kampung. Baru terasa suasana berpuasa. tak mcm kat kl ni..lol..

Marlina dah makin sarat, minggu ni marlina ada check-up lagi di ampang puteri pada hari sabtu. doctor marlik cakap nak buat close monitoring kat baby aku pasal dah nak dekat due..

Emmm kejap jer rasanya, kalau dihitung2 ada lebih kurang lagi 5 minggu sebelum marlina akan bersalin. dan ini bererti lagi 5 minggu jugaklah aku akan menjadi seorang ayah... Alhamdulillah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...