Aku deman..

Assalamualaikum wbt,


Buat diri aku sendiri dan rakan-rakan atau blogger-blogger yang tersingah disini. Moga kita semua sentiasa berada dalam rahmat Allah swt.

Khamis (6 Nov 2008) - Petang semalam aku balik keje dalam hujan, mengelak mcm mana pun aku tetap kena hujan. Tak per lah hujan tu membawa rahmat.. Sampai rumah aku mandi dan get ready untuk solat magrib kat surau depan rumah ni. Dah lama plak aku tak pi surau tu. Dulu masa kecik-kecik surau tu antara 'pot' kegemaran aku dan rakan-rakan ponteng sekolah. Lepas solat magrib di surau aku pi tapau makanan kat gerai burger sebelah surau ni. Lepas makan aku start rasa badan aku mcm nak demam... Lepas abis tengok berita tv3 badan aku terasa letih, lesu, flat... mcm bateri hp aku yang selalu kong ni. Terus aku membaringkan diri. rasa nak muntah pun ada, tapi mana leh muntah, aku baru makan burger ayam special ngan black paper sos..kalau muntah rugi arr aku!!! ceh..

5 minit aku baring, rakan aku masa kat itm call, Sharil nama dia. antara perbualan kami yang sempat aku recall lebih kurang mcm ni arr...

Sharil: Bro, lu kat mana?
Apei: Bumi.. aper hal?
Sharil: Ok arr tak jauh sgt ngan aku, aku kat marikh. Lepak jom mlm ni..
Apei: Kol berapa?
Sharil: tunggu aku balik keje dalam kol 1030pm waktu bumi!
Apei: Ok arr.. aku pun nak baring dulu, aku rasa mcm nak demam (jam baru kol 9pm)
Sharil: Kau ni, bini jauh jer mesti nak demam! Ok sayang, chow!

Kurang asam, dah lah tekak aku rasa nak muntah dia leh panggil aku sayang plak..nasib baik aku tak termuntah atas katil. Aku letak phone aku, mata aku pejamkan.. sedar-sedar dah pukul 10. arr berat betol kepala aku, aku sms sharil "bro, mintak maaplah aku betol-betol tak larat la nak kuar mlm ni. demam aku mcm makin teruk jer... cuaca bumi makin teruk laa.."
sharil reply "tarak hal, next time..."

Aku bangun langsaikan hutang Isya' aku, terus aku tido... Arrr...pening..

Apei - budak kampung

p/s: Alip masih belum ditemui..

Comments

Fakhzan Marwan said…
salam...sabar ya..makan panadol...mungkin bumi nih macam2 hal, tuh demam...heheh...eh..sapa alip?
Waalaikumsalam..
walaupun demam tapi masih ke office. baru jer MC last week pasal sakit mata takkan nak MC lagi. tulah, bumi makin tua.. penduduk nyer pun mudah di serang penyakit. Alif kawan saya sejak dari kecil lagi.. Ms nur sihat?
Fakhzan Marwan said…
wah..nih misi mencari alif plak ker? hahahha....sehat alhamdulillah..walopon sakit pala dalam pencarian lit.rev.
n a d e a said…
lor.. xjd ke lepak smlm?
huh nasib baik aku xjoin.
haha

nasib ko la duduk kt bumi kan
g ler join shahril dok kt marikh sure xsaket pnyerrr

sbnrnye ngade2 nih sbb bni xde kan??
hehe
apei said…
nadea, ko ngan sharil samer jer.. suka kutuk aku..
~mardihah~ said…
wahhh...blog hang dah maju setapak ke hadapan...canggih tu...teruskan usaha...selain menulis menimba pengalaman dan mencari ilham....
n a d e a said…
isk ko ni
aku n shahril mane same
aku pmpuan die laki
huhu

tu bkn kutuk beb..
tp btol kan??
hehe
ckp je la rindu kt isteri n baby tuh....
;)

Popular Posts