"Cik, nasik lemak lauk ayam satu!"

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, Allah masih bagi aku nikmat bernafas, memandang, berdengar, berkata-kata, berjalan dan menulis lagi... doa aku pagi ni, agar seluruh umat manusia juga dapat terus merasai nikmat Allah juga sama seperti aku.

Malam tadi agak lewat aku balik dari opis, keje sgt banyak. Kat opis aku ni selain dari keje-keje mengawal selia payment dalam dan luar negara aku jugak di pertanggungjawapkan untuk membuat keje-keje berkaitan dengan IT. Tak kira arr apa keje pun asalkan ada kaitan ngan kompiter, maka itu adalah keje aku. Tapi penah ke orang amik kira? Jawapanya ialah TIDAK!

Semalam kol 8 setengah baru aku beredar kuar dari opis, hantu kat opis aku biasanya memulakan shift keje diorang kol 9 mlm. Aku memang tak berapa berminat nak bermesra main bukak tutup lampu dengan diorang ni.. so baik aku blah! (bukan aku takut tapi tak minat!)

Sepanjang perjalanan naik LRT ke rumah, aku memikirkan amender aku nak makan mlm ni. Perot ni pun satu hal, tadi petang tadi tak nak plak lapar dah mlm buta baru nak kruuukkk.. kraakkk.. Sampai Pandan Indah. Nampak ada stall kecik jual nasik lemak.

Apei: Cik, nasik lemak satu. Lauk ayam. Nak yang paling besar. Nasik extra ek!
Makcik: Orait..

-nasik dah dibungkus-

Apei: How much? (cakap orang putih plak)
Makcik: Disebabkan ko customer makcik yang pertama mlm ni, makcik bagi kau discount, semua sekali rm4.50, percuma plastik ngan sudu. ok..

Aku selok poket nak amik wallet aku.. gullppp... wallet aku tinggal kat opis!!!

aarrrrrrrrrrhhhh.....

apei - budak kampung

p/s: kebelakangan ni daya ingatan aku mmg sgt lemah. Apahal entah. Aku sms Buyong mlm tadi (kwn aku yang jual buku agama kat puduraya tu). sms aku: buyong, kismis minda yang Ismail Kamus punya berapa harga kalau aku nak amik pukal? aku nak yang Ismail Kamus punya jer!..

Comments

mrblind said…
lu takut gua syak..bukan tak minat..hahaha
Cik Zura said…
ler.. kalu ko tunggu lagik lama kan buleh mintak duit skit kat hantu opis ko buat beli nasik lemak....
mrblind - apa barang takut bro..

cik zura - giler lu. gua mintak dia duit, dia mintak gua darah.. aper citer?
saje senamkan minda jom

http://aberamly.wordpress.com

http://ramlyotai.blogspot.com

http://awanggedeber.blogspot.com

bukan ape... baru minda kita kembang gitu dan ada muscle

tk
Ahkak Intan said…
Wei, betul ke ada aktiviti tutup bukak lampu? Aktiviti gelak kekek2 ada laa... ada aktiviti baru ka skrang?
hehehe.. adaaaaa.. itu job description baru 'dia'.. kalau takat kekek2 tu orang dah tak layan dah...

Popular Posts