Alhamdulillah, Orked dah dapat adik!

Assalamualaikum wbt,



Khamis (20 Nov 2008) - Setelah sekian lama aku berkira-kira, servey sana-sini, akhirnya dapat gak aku memiliki tv idaman aku. Kerana gumbira yang amat sgt, aku call marlina..


Apei: Abg nak beli tv leper yang abg nak tu, abg dah jumpa.
Marlina: Berapa harga?
Apei: Murah dari yang sebelum-sebelum ni. Harga dah tahap mcm jual longgok jer ni.
Marlina: Tv second-hand kot? tak pun tv display kot?
Apei: Tak arr baru lagi ni.
Marlina: Tv lama nak letak mana?
Apei: Sedekah rumah anak yatim lah.. hehehe..
Marlina: Suka ati abg la. Esok lusa jgn nak ngadap tv tu jer main game!
Apei: Suka ati orang arr... hehehe..
Marlina: Yer.. nanti ngan tv leper abg tu pun ayang hantar rumah anak yatim..
Apei: Ok arr.. chow! Assalamualaikum
Marlina: Adios! Waalaikumsalam


Setelah greenlite diperolehi oleh 'board of director' aku pun ngan muka senyum kambing membeli tv tu.. Alhamdulillah.. termakbul satu lagi wish list aku..


apei - budak kampung


p/s: terima kasih untuk, 1- en faizi sbg tuan penasihat dalam proses pemilihan tv. nanti kau tolong belikan aku hdmi cabel yang ko cakap tu. utk astro nanti aku cucuk 'S'-cabel jer lah. 2- marlina yang memahami hati nurani laki dia yang cerewet ni!

http://www.samsung.com/my/consumer/detail/gallery.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_cd=LA40A450C1XXM

Comments

kecik ajer.. said…
hek elee.. takat pakai lcd pun nak citer.. orang pakai plasma 60 inci arr tengok bola..live!
lu pakai plasma 60 inci tengok bola tu bukan lu punya bai! itu kedai mamak punya. Mamak tu pun bukan sedara ngan lu.. #$%^& punya orang!

Popular Posts