Hujung Minggu Yang Penuh Sesak!

Assalamualaikum wbt...

Isnin (3 Nov 2008) - Dua hari yang penuh sesak dengan aktiviti. Hari Sabtu aku telah menyertai pertandingan Conan Photo Marathon 2008, sungguh penat sebab aktiviti bermula seawal jam 7 pagi dan berlarutan hingga 9 malam. Belum ada rezeki untuk menang, tapi alhamdulillah dapat satu pengalaman yang berharga sepanjang penyertaan. dan yang lebih penting aku telah berjaya mendapat t-shirt, tuala, cap, beg dan semuanya ada lah percuma pemberian dari organizer Canon (m) sdn bhd.



Ahad pulak, aku telah keluar membuat outdoor photoshot di klcc, sekali lagi habis air dalam badan aku diserap dek terik mentari. Hasil kerja mcm hampeh, aku tak puas hati langsung. Alasan dari hasil kerja yang hampeh itu ialah: 1- Tak cukup equipment, 2- Cuaca tak begitu cantik, 3- Aku tak cukup tidor pasal hari sebelumnya aku join photomarathon. Tapi dah janji punya pasal aku kena kuar jugak. Ni semua adalah kita namakan sebagai 'masyuukkk'...

Begitu begini, selesai semua lebih kurang kol 4 petang, sampai ajer aku kat rumah hujan pun seolah-olah merestui keletihan yang aku alami ini. Elok ajer aku baring atas katil terus hujan selebat-lebatnya dan tanpa disuruh-suruh mata aku pun terpejam rapat dan tuuu.. aku dah pun hilang...

6.30pm baru sedar, aper lagi mcm badut la aku sarung kain terus solat asar. 'Weng' kepala aku pun tak hilang lagi... hujang masih lagi renyai2 kat luar tingkap, kena plak maggi ngan kopi-o panas.. perhhh layan.. tengok balik gambar2 yang aku ambil sepanjang 2 hari ni.. tak lah boleh di banggakan.. sekadar aku boleh katakan.. "Boleh arrr....." Azan magrib aku solat, tengok berita, masuk isyak terus aku solat isyak dan kesan dari keletihan sepanjang dua hari masih lagi terasa di seluruh urat saraf dan sendi aku ni.. lepas ajer isyak, aku off kan switch lampu bilik aku..selimut ditarik dan... goodbye sunday!!

hari ni isnin aku datang ke office dengan badan yang segar walaupun mata aku sikit merah mungkin kesan tido yang berlebihan plak kot!!!!
hari ni jugak marlina bawak orked ke klinik kesihatan desa teluk intan untuk buat montly cek-up orked yang pertama, alhamdulillah kuning orked makin kurang, berat badan makin naik. Hari ni berat dia 3.6kg..perhh boleh tahan.. Alhamdulillah...
Minggu ini aku MESTI balik kg..dah rindu sgt plak aku kat Orked dan hehehe..wife aku..
Apei - budak kampung..

Comments

Anonymous said…
Neat blog! Is уour thеme сustom made or
diԁ уou doωnlοad it frоm somewherе?
A theme like уours ωith а few ѕіmple аԁjustements would really makе my blog jumр
out. Pleaѕе let me κnow where you got your deѕign.
With thanκs

My ωeblοg: skin lightening products

Popular Posts