saka (part 2)

Assalamualaikum wbt,

selamat menyambut awal muharram untuk semua umat Islam, gua lambat wish. moga tahun baru akan lebih baik dari tahun sebelum ni.

rentetan dari kisah sakit gigi yang gua alami 2minggu sudah di kampung...

tak puas ati gua ngan syarat yang pak ali klubi kenakan..

pak ali klubi: nak buang saka ni senang jer, esok mlm kau datang balik, bawak ayam golek perasa black paper, pulut kuning ngan rendang daging, telor rebus 3 bijik, pastu rokok daun ngan tembakau cap kuda, jgn lupa jugak pisang mas satu sisih.. sebab nenek kau kawan ngan aku, esok mlm gak aku buang saka yang lepak kat gigi kau ni!

gua senyum jer, gua syak pak ali yang nak makan semua benda yang dia sebut tadi!

esok hari, pagi2 buta gua pi town yang ada klinik gigi...

nama klinik tu, klinik pergigian lee dan keluarga.

apei: gigi saya yang gerham ni sakit la.. yang paling hujung ni..

dr lee ni amoi muda yang cun, dia pun cek gigi gua..

dr lee: oo.. ini small matter jer ni. you punya gigi garham nak tumbuh lagi. itu sebab you sakit pasal itu gigi tolak you punya gusi..
apei: oo gigi saya sakit ni bukan pasal saka ke?
dr lee: saka? -buat muka bengong-, whatever laa, i bagi you ubat, nanti u makan, and ubat yang mcm eye-mo tu you letak kat gusi. jgn letak kat mata yer..

dr lee senyum kat gua, ini mcm tak payah mkn ubat pun gua dah rasa mcm nak baik dah. mmg berbeza ngan pak ali klubi, kalau gua jumpa dia, tak sakit pun gua leh rasa mcm nak sakit.

apei - budak kampung

p/s: apa pun terpulang pada kita, pak ali klubi, sejak dulu mmg gua dah black-list.

Comments

mrblind said…
besar juga selera pak ali kelubi tu erk..hahaha..
goasop said…
mak aii mintak ayam black paper tuh. huhu.
KiKi MIkaSa said…
wakakakak.....
aku rase la kan...pak ali klubi dah lamer tak makan ayam black pepper kot...

yum...lapar plak perut aku... so..sekarang ko dah ok la nih yerk...
sakit gigi memang 'sakit'
pergh...dia mintak ayam blackp pepper tuuuuu...nmpk sgtla dia yg nak lahap...ekekekekkekeke....
gua mmg dari dulu lagi dah black list pak ali.. tak senonoh betol permintaan dia tu..
Monkey D Luffy said…
memang ko x patut jumpa dia pun.

slmt thn baru
eliza said…
abih kempunan la pak ali kelubi nk mkn ayam golek, black pepper plk tu..hehe
Cik Zura said…
karang pak ali klubi tuh tak nampak ayam black pepper nko tuh kang dia santau plak nko nanti... ya ampuuuunnnnn!!!!!

Popular Posts