keter gua hilang kat ikea?

Aku sampai dari kampung Selasa petang (9 Dec) kira lebih kurang kol 3pm.. masa tu perot aku pun dah kenyang lantaran aku belasah 2 ketol burger kat burger king hentian sg buloh. Sampai rumah, aku dengkor. letih giler drive.. perjalanan patutnya 3 jam dah bertukar jadi 5 jam sebab bini aku cakap jgn bawak laju, nanti orked terkejut kalau langgar lobang. Oklah.. pemanduan yang tak lebih dari 80km/j di atas hi-way memang satu pengalaman yang mengerikan..

pukul 6pm - Marlina kejut kan aku "sudah tido tu, bangun mandi, semayang!"

pukul 630pm - Marlina mempelawa aku "bang, makanlah skit tu ada air panas ngan roti bakar tu"aku terdetik dalam hati "ait, mithali lain macam jer bini aku petang ni"

sambil aku makan roti, baru aku mendapat jawapan atas kemithalian marlina tu..

Marlina: Bang, ikea sekarang ada sale lah..
Apei: emmm...
Marlina: Tengok catalogue ni.. murah giler pasu ni..
Apei: EMMMM...
Marlina: Saya ngan Orked dah siap ni.. abang pi la siap... lepas magrib kita pi jap ek!
Apei: HAAA???

pukul 830pm - aku sampai kat ikea. Orang tak ramai. Aku paking cantik2 kat depan enterance.

pukul 1000pm - apa yang marlina nak semua dia dah rembat, siap beli bear untuk Orked lagi! kopak!!!

pukul 1015pm - di parking lot, bini aku tunggu jer kat pintu enterence jaga barang. aku pi amik keter. kesian plak dia ngan stroller orked lagi.. 10 minit aku pusing carik keter tak jumpa. aku memang confident keter aku lah paling dekat ngan pintu masuk.. bila aku tengok lot parking aku dah ada keter kelisa plak! arhhh..damn.. keter gua hilang.. memang confirm hilang!

kebetulan ada security yang dari tadi dok perati aku, menghampiri aku..

En sukuriti nepal: What's wrong sir?
Apei yang nak nangis: I just lost my car lah..
En sukuriti nepal: May I see your parking ticket please?!
Apei yang nak nangis: Aku tengah susah ati kau lagi nak tengok tiket aku plak.. ingat aku masuk tak bayar ker? nah.. (sambil ulur tiket parking)
En sukuriti nepal: ooo.. your car at level P2 sir.. this is P1..
Apei: Ooo yer ke?

sepanjang perjalanan Marlina gelakkan aku..

apei - budak kampung..

p/s: bahu aku masih sakit dalam kejadian di tanduk lembu. aku, uda daud, alang yaakob and co. dapat kontrak menumbangkan lembu..

Comments

hahahahaha...kahkahkah....mmg lawak...selalu jek jadik kes mcm ni klu parking luas dan bertingkat2...lainkali snap gambar no tempat parking tu..senang...hihihi...
Jard The Great said…
seb baik tak ilang betul2.. suspen wei.. hehe
mrblind said…
bini lu memang licik..licik ada makna tu..
antusabun said…
laaa...bapak laserious bercerita..hampir tertipu aku. ceh..
ajed said…
gua ingat keter lu dah kena tarik!
Jard - lu yang baca suspen kan? apertah lagi aku yang mengharungi saat getir tu! pedih jiwa!

MrBlind - selicik-licik beliau, gua 10 kali lagi licik! hehehe..

antusabun - gua cham lagi muka sukuriti nepal yang gelakkan gua tu..

ajed - lu ingat gua mcm black ke? bayar tak bayar keter 4 bulan..
ajed said…
black punya keter dah kena tarik semalam masa dia nak pi keje.. hehehe..
CikOrkid said…
hahaha...wat suspen jer..kalu ilang tu haishhhhh
ajed - laaa yer ke?

CikOrkid - tu laa tau tak per..suspen giler..
@tune® said…
hihi...lenkali...kalau xigt nk tgkp gambar seklipon...igtla kedai yg first hang masuk...pastu tag bini hang skali tuk igt...orait?
@tune - noted.. aku akan amik iktibar..
n a d i r a said…
skali salah level laa...hehehe

Popular Posts