Mithali

Assalamualaikum wbt,

Lokasi: Restoran Ashraff Pandan Indah - kl
Time: Baru balik dari surau lepas isya'
Tarikh: Malam semalam
Tujuan aktiviti: Discussion terbuka antara aku ngan buyong
Tajuk Discussion: Apei Mithsali

Buyong: Tadi petang kat padang telinga gua ada terganggu arr bila lu cakap lu bapak mithali?
Apei: Aper salah ke?
Buyong: Kau tau kan menipu tu berdosa?!
Apei: Aku cakap aku bapak mithsali tu bukan satu kenyataan, tapi pendapat jer..
Mail Burger: Pendapat pun tak leh.. syirik!
Apei: Syirik jadahnyer..
Buyong: Mail, lu jgn nyampok orang tua tengah bincang! Apei, mcm ni arr.. kalau lu leh buktikan yang lu ni bapak mithsali gua sanggup basuh kasut bola lu yang bau longkang tu..
Apei: Tu jer? takat basuh kasut bola jer, dobi pun leh buat..
Buyong: ok arr dengan stokin lu yang bau taik lembu tu sekali!
Apei: Baru real...
Buyong: Macam mana cara lu nak buktikan, itu ikot creativiti lu..

Tujuan entri ini: Nak buktikan berapa mithali diri aku ni.. sila lihat gambar dibawah

Pesanan untuk Buyong: 1- tu baru sebahagian kecik jer tu dari koleksi gambar mithali gua.
2- petang ni lepas main bola lu leh terus bawak kasut gua balik rumah. esok gua off!! balik kg raya..

apei - budak kampung

Comments

sultan said…
kasut bola bau longkang la best. kalo sepak musti gol punye. haha...
StingRay said…
aku pun ada membe nama buyong...dan dia pun pandai komputer...haha
ajed said…
mail burger cakap kat aku, buyong pesan kat kau, bukti dalam blog tak leh diambil kira..
miss galaxy said…
ini semua kerna ader makner kah...
sultan - gua syak lu pun mesti player gak ni. pasal tu lu tau..

Jard The Great - singgah jer? hadiah tarak? hehehe..tq..

StingRay - member lu Buyong yang berwawasan. member gua Buyong yang jahanam.

ajed - cakap ko pesan kat mail burger suruh dia cakap kat buyong - "kasut gua kasi kiwi sekali!"
KiKi MIkaSa said…
huk aloh....
setakat maner la mithali ko tuh...
apei mithali tak sesuwai... apei bertali ok la kot.... ahaksss....

mithali ke ko?? telinga aku leh gelak guling guling nih.....
miss galaxy - hehehe.. biasa arr..

kikimikasa - kau tu dengki kan?!
antusabun said…
haha...naya kawan lu... kasut gua sendiri pun gua perit nak basuh... mau muntah sebaldi. baik lu kang check balik. takut kasut bau muntah...
Ahkak mu said…
Woit! Apa ni! Mana boleh bagi susu botol... Kata nak full susu cap gantung!
antusabun - hehehe.. gua dah pesan dah.pastikan bau sabon fab..

ahkak - dia tak berapa nak laa kak ngan susu cap ibu. tak tau arr aperhal..
Ahkak mu said…
Emmm... konpiyus aku!
Cer tanya Marlina, ada terlintas apa2 tak kat hati... naluri!
Kan ari tu dah bagitau!
ahkak - marlina kata tak ada pulak. discuss ngan doctor saya pun dia kata maybe ada pemakanan marlina yang tak sesuai untuk orked.

Popular Posts