saka?

Assalamualaikum wbt,

minggu sudah, gua balik kg. gigi gua sakit. gua mengadu kat nenek gua..

Apei: nek, sakit gigi arr..
Nenek: cuba kau pi jumpa pak ali klubi kampung sebelah..
Apei: dia tu mengarut laa..
Nenek: ish ko ni!

*pak ali klubi mmg terkenal di kalangan orang kampung gua dengan kemujaraban jampi serapah nyer. pasal tu dah 2 klinik bukak kat kampung gua ni sudahnya bungkus.. ketaksuban penduduk kampung ni mmg dah tak leh nak ubat dah! gua pun heran.

perjalanan menaiki basikal dari rumah nenek gua ke pondok mewah pak ali klubi mengambil masa 20minit.

depan rumah pak ali klubi, ada 2 orang tengah tunggu turn nak jumpa. gua pun tunggu jugak la turn. duduk kat atas kerusi panjang kayu hand-made pak ali klubi.

sampai turn gua..

Apei: assalamualaikum pak ali..
Pak ali klubi: waalaikumsalam, eh apei.. lama kome tak datang rumah teman! nenek kome sihat?
Apei: nenek sihat. saya ni tak sihat.
Pak ali klubi: aper ke hal nyer?
Apei: gigi geraham belah kanan ni haa sakit plak tadi.

pak ali klubi lantas amik limau di potong dan jatuh ke dalam mangkok air jernih. terkumat kamit mulut nyer.. dia kacau2 air dalam balang tu ngan keris karat nyer... pak ali klubi menghembus nafas panjang...

Pak ali klubi: kome ni sakit gigi ni bukan ape, kome ni ada saka?

gua ngaga tak cayer.. biar betol pak ali, takkan arr gua sakit gigi pasal saka kot!

apei - budak kampung

Comments

iye kan aje...
adik gua pon sakit asma...katenye ade saka...

wallahualam..
Monkey D Luffy said…
adoi... saka tu settle kalau kau cabut gigi tu
GELIgeli said…
cam ner jd macam tu...tak ader kena mengena sakit gigi dgn saka..
kalau sakit yang membabitkan hantu..baru ada saka..
pandagumuk. said…
tanam gigi bwah pokok pisang oke.
Cik Zura said…
owh..pikiran gua pun cam pak ali klubi tuh jugak.. lu mungkin kena saka jin gigi kut...hihihi
tooney rooney - lagi gua iyerkan lagi panjang citer dia..

monkey D luffy - saka tu dah buat rumah kat gigi gua, kalau cabut gigi dia pindah pi lidah plak kot..

geligeli - tu lu kena tanya sama pak ali klubi. gua pun tak tau.

pandagumuk - pokok sawit boleh tak?

cik zura - gua rasa lu leh jadi assistan pak ali arr..

-this msg was sent via blacberry msg services-
mrblind said…
gua syak lu sakit gigi membawa ke saka ni..
Fakhzan Marwan said…
hahahhahaha....iya, semua sakit2 melayu nih jin yang buat!

best nyer kayuh beskal, kat sini jangan harap yer, semua bukit2, mengah dibuat nyer..:D
lizz said…
hah?saka?aku tiap2 bulan tau sakit gg.geraham ujung skali.saka gak ke ek?kuikuikui.
KiKi MIkaSa said…
sejak biler ko ada belaan nih?? konpius aku... dah siasat ker?? ke saka orang lain berkenan kat ko... hehehhehehehe
FarhanaLicious said…
da macam puaka niyang rapik aja.
mrblind - gua pun tak sure arr bro.

msnur - tak best naik beskal kat sini panas..

lizz - gua ingat lu punya saka lagi king kot?!

kikimikasa - kau punya belaan arr sudah berjangkit kat aku!

farhanalicious - aku rasa citer puaka niang rapik tu mcm citer orang kg aku jer..
thaliana_damia said…
apsal kampung lu macam puaka niyang rapik ...percaya pak ali klubi yang orang niyang rapik percaya tok dali
saka nie cammane ropernye..
ada macam playstation ke?

Popular Posts