amal?

Assalamualaikum wbt,

gua sedih. dalam rakyat palestin berperang untuk agama dan bangsa mereka, ada sekor-dua kutu amik kesempatan atas tiket kesengsaraan palestin ni. gua dah lama tak balik kg. balik pun mungkin raya cina sok. sajer tanya kabar 2-3 rakan sekampung mlm tadi.

perbualan gua ngan kodi,

apei: aper citer kampung?
kodi: happening bro.
apei: amender?
kodi: dah mcm bukit bintang beb kat sini tak lama lagi. kau mesti balik raya cina nanti. poster sumer dah tampal.
apei: pesta aper?
kodi: ada buat pamper (fun-fair). ada konsert rock amal, dangdut amal, show magic amal pun ada. pasal nak kutip derma palestin. lu mesti balik raya cina ni, tokey wong kuar modal buat semua ni..
apei: gua mmg balik. gua nak bakar itu pamper amal.

gua tak taulah aper orang lain pikir. gua rasa, niat bukan tiket untuk menghalalkan cara. dah tu bukan orang seagama plak yang menganjurkan. leh lu pikir ke?

"huh, pamper amal? rock amal? dangdut amal? magic amal? AMAL ABAH LU!!!" bisik hati gua..

apei - budak kampung

p/s: gua mmg sedikit emosi bila disentuh berkaitan palestin. dulu gua tak mcm ni, tapi lepas ada anak emosi gua lebih sensitip. lagi2 bila tengok gambar budak2 kena bom. rasa mcm anak sendiri.

Comments

klu nk citer ramai sebenarnya yg amik kesempatan ni...funfair amal konon..tipulah tu..nak2 lagi yg anjurkan adalah org lain agama...ada dia kisah ke nasib anak2/umat Islam kat sana tu?

dan yg nak boikot tu pn boikotla sungguh2..tak perlu nak hebah sana sini suh boikot itu boikot ini sedangkan diri sendiri tak praktik...rokok itu pn dr mna dtgnya kan...heh..kalo citer pasal ni...satu komen ni leh jadi satu entry kat sini kang..:D ampun bro..cite pasal ini sesape pn akan jadi terlebih emo...
~mardihah~ said…
niat yang tidak menghalalkan cara..malaysia selalu buat benda-benda gini...ahhhh.......makan-makan pun selalu.....terutama dept kita nih....aisehh..tak den pikiaq langsung.....kata orang kg, kerja makan ajjjjeeeeee

jumaat ni, jgn lupa, amik half day..
okey..jumpa kat depan kedutaan amerika naaa
BudAk hijAu said…
ok2..gua paham!!

blk bakar suma...wa tnggu lu upload pic terbakar 2....tau?
dakgilachoc - tu la pasal. yahudi betol..

mardihah - jadik!

bakrihafizhashim - lu ajar skit diorang ni niat jihad mcm mana! marah tol gua.

budak hijau - tarak hal.. gua tengah semangat ni.

nurul harun - tunggu arr.. betol2 gua upload sok.
Monkey D Luffy said…
politik memang cam tu
erm..adekah saluran derang ni betull...
amal jariah ape yg cube diutarakan?
pelik la derang nih...

nk marah..tp pada siapa?
berdiam?mane bley...

gomen!!please take action!
monkey d luffy - politik mmg kotor bro. gua menyampah!

tooney rooney - gomen nak tolong ke?
antusabun said…
Orang skang cukup suka campur aduk benda amal ni ngan maksiat.Tak paham betul aku. Suruh ngaji malas.. Pastu tenang je sesatkan orang lain

Popular Posts