gua cukup pantang!

Assalamualaikum wbt,

amaran: ini adalah entri serius. sila jgn gelak, senyum pun tak boleh!

semalam, kat opis. keje banyak. gua di perkulikan tahap mcm kunta-kinte. chilakak. Petang, dahi gua dah rasa kebas semacam. tanda stress!

jam ditangan, 540pm. dengan lafaz bismillah, gua tutup pc, merangkak bawah meja menuju pintu dan cabot.

hi-way grandsaga cheas-kajang sungguh clear. hati gua berbunga riang. matahari juga cerah seolah menterjemahkan perasaan ini. "kan bagus hari-hari mcm ni!" bisik gua.

dengan mata kuyu (tanda cool) sambil layan lagu seksefon kenny-g, keter ferari buatan tempatan milik gua meluncur dengan lancar pada kelajuan standard hi-way 100-110km/h.

tiba di simpang nak masuk kawasan perumahan setinggan mewah berhampiran kediaman gua, ada traffic light, sebijik kereta BMW 3series dengan gaya mewah, driver pakai cermin mata hitam parking sebelah keter gua nak tunggu lampu hijau. ferari gua line kiri, BMW line kanan.

trafic light simpang tiga, rumah gua masuk ke kiri, bandar tun hussein onn masuk kanan.

lampu hijau.

gua tengok BMW bagi signal kanan, gua bagi signal kiri. gua dan BMW seiring dan sejalan. meter kelajuan pada takat 40km/h. sampai kat simpang tetiba BMW masuk kiri.

gua tekan brek secara emergency! kalau leka, memang gua tak update lagi blog hari ni! atau mungkin sampai bila-bila......

apei - budak kampung

p/s: gua pun ada masalah dengan daya ingatan gak, tapi gua masih boleh beza kiri ngan kanan. pesanan gua, jgn ingat lu orang pakai cermin mata hitam sambil bawak keter, lu orang boleh buat suka hati abah lu jer.

Comments

razor said…
alah driver je tu..

*xberani senyum
Haris Hauzah said…
"gua di perkulikan tahap mcm kunta-kinte".

Sapa pula tu agaknya ya ?
kak lela said…
ooo kat sini tempat komennya, jenuh akak mencarinya...,
aKu..DiA...kAmU said…
BMW tu nak test power brek lu bro...nak tgk makan ker x! Setakat bawa ferari tapi brek cam basikal tak guna..tu motif beliau nak sampaikan!
bulan said…
uhuhuh
relax bro..
bawak bertenang..
pemanduan berhemah name ye tu..
xtahan sangat..hentak dengan rim keter jer..
kalo melayu bagik jerk..
kalo cina..buat ape yang patut..
kalo india..buat tak th..sbb dorg nih mane pernah dpt kereta
ABANG AN-DY said…
Gila apa BMW tu? Tak nampak ferari kat sebelah?

* Serius.
goasop said…
adeh. kalu kete ferrari tp xtau kiri kanan~ xde maknanya..~
Aku rasa la bro..dia nak kasi lu panas je...that y dia kasik signal kiri tapi belok kanan secara mengejut coz dia nak lu SEDAR dan NAMPAK dia punya kete..heh..takpun driver tu sebenarnya tak tau beza kiri dan kanan..hah betul tak?

*muka siyes tak senyum secuit pn ni...*
arfahadnan said…
masa baca line first mmg aku senyum..pastu siyes dah..

aku rasa dier baru pindah.. dulu umah dier belah kanan.. masa saat2 terakhir nak belok belah kanan tu baru teringat yg skang umah dier dah dok belah kiri...

sabar yer...
antusabun said…
Cuba dia jalan kaki!! Baru dia tau peritnya jadi orang kebanyakan.. Dasar orang dah besar diri!!
thaliana_damia said…
confirm driver bmw tu dapat lesen terbang !!!kiri ngan kanan pun fail ...
mak aih. sib baik xde pe2 jadik..
sabo2
messyremo said…
aku rase driver BMW tu dulu bwk kete kt US,kanan ngn kiri kompius..hahaha
Monkey D Luffy said…
kaya jer... tapi otak tak betul... hehehe
lela said…
Nasib baik sempat brek! Hampeh betul kalau bawak kete bersaing ngan orang camtu...
vidadarisakura said…
sumpah aku masuk secara serius.
aku timbak senyum aku.
sekian
gua syak die lelaki!!

sbb lelaki malas nk bg signal...!!

bluekkkkkkkk
yaNa moReLLo said…
*aku x senyum.....=!..
takottt...
Lina said…
aku nak glak pun x smpai hati,nak serius pun aku x boleh,,so aku singai2kan jek lah muke aku ni,,smpai skit ppi aku ni.....

serius aku ckp ni...

bmw tu sesaja kot mak test kesabaran ko...huhuhuhu

Popular Posts