seman gajah

Assalamualaikum wbt,

letih badan gua balik bercuti tak abis lagi.. dari ari tu seman gajah nak sgt jumpa gua..
petang semalam gua mendarat di kl, lepas selesai semua urusan kat rumah, lepas magrib gua jumpa seman gajah.

apei: aper citer brother nak sgt jumpa gua, tak nyempat2 gayanyer?
seman gajah: ari tu gua ingat nak jumpa lu kat langkawi jer, carik lu tak jumpa pun.
apei: gua yang elak tak nak jumpa lu.
seman gajah: ari tu gua pi langkawi ngan jue, bukan pasal gua outstation.. gua bercuti ngan jue.
apei: gua tau.. lu memang lahanat bro. kesian bini lu!

seman gajah diam.. tunduk jer.. dia sambung lagi,

seman gajah: gua nak kawin dengan jue, aper lu pikir?
apei: mampu ke lu? makan minum anak bini lu sekarang? makan minum jue? bukan gua nak cakap lu tak mampu, tapi lu kena pikir banyak bro... jgn pikir nak sedap jer..
seman gajah: gua tau tu.. jue pun keje, ada income sendiri.
apei: abis lu nak suruh bini lu sponser hidup lu ke?
seman gajah: itulah nama nyer kerjasama dalam rumahtangga..
apei: kerjasama abah lu! bini tanggung laki - dayus bro! tak cium bau syurga lelaki dayus ni..
seman gajah: gua tau.. tapi dari gua buat dosa? baik gua kawin.
apei: lagi satu soal agama pun lu kena pikirkan jugak. gua pun bukan la baik sgt. sama gak mcm lu.. lu ni semayang raya pun 3 tahun sekali, mcm mana? semayang fardu lu gua malas nak tanya la.. lu ada pikir tak?
seman gajah: gua nak berubah ni bro.. pasal tu gua nak kawin. jue banyak nasihat gua pasal agama ni.. nabi pun kawin lebih dari satu bro? hehehe..

gua memang dah panas ngan seman gajah. dah la mood gua time tu tak berapa cantik.. dengan letih badan gua lagi, ngan anak gua kat rumah meragam lagi...

apei: itu nabi bro, lu aper? babi!

apei - budak kampung

p/s: awas makhluk chelaka ni>> http://adibahahmed.blogspot.com

Comments

wah...tang 'babi' tu yg tak tahan tu..bwk2 bersabo..inilah lelaki kan *isk...penyataan=sebahagian lelaki* x penah puas, x penah ckp dgn 1...aperkah?
Monkey D Luffy said…
hai seman gajah... nilai ler diri sendiri dulu kan
antusabun said…
pegi langkawi ngan jue? takkan pandang je kan?
ajed said…
bai, gua pun dah lama geram ngan seman gajah. kalau lu nak pukul dia sila sms gua!
razor said…
kira ko ni bagus lagi sbb mahu berkawan dgn dia.

kalau aku jgn harap la nak kawan.
anntaj said…
seman gajah oh seman gajahhhh...
:)
happy new year.
hoh.. nasihat yg baik kepada seorg kawan.:-)
dah baca pasal blog makhluk celaka itu. dah telah pon flag kan blog dia.
~mardihah~ said…
hmm...apei..kiter outstation kat gombak ni..hahahaha....silamat bekerja ya...eeeee..ganasnya perkataan tu, tak pernah dengar dari mulut apei.....tapi ni memang tahap nampak "apie marah giler"
eh..tulah namanya lelaki yang tak pernah cukup dengan kepuasan hidupnya..
mrblind said…
apa punya nama seman gajah..gua ada member..nama dia amrankambing...boleh la berkawan dengan seman gajah..
dakgilachoc - tu tanda gua nak merusuh.

monkey d luffy - gua dah nasihat dah.. nampak mcm dia tegar!

antusabun - tu gua tak nak komen ar.. jijik weh!

ajed - gua tak sms, gua call jer terus..

razor - dia yang nak kawan ngan gua!

antaj - happy new year..

nardie indie winkie - gua mmg selalu nasihatkan rakan-rakan gua. tak kurang gak, gua pun sering dinasihati oleh mereka. hehe..tq to flag the rubish blog.

mardihah - woi, lu cuti jalan2 kat gombak ek?

mrblind - gua harap member lu jgn la buat perangai tak senonoh mcm seman gajah.
~ mizzAmy ~ said…
~ huhuhu... org laki nih kalo bab pasang lain laju jer. tak pikir perkara2 lain. nak elak dosa la kononnya. tapi, tang mampu tuh tak pikir plak. ~

Popular Posts