tragedi dalam hujan..

Assalamualaikum wbt,

petang semalam kl hujan. gua paking kereta kat padang merbok. kalau nak harap parking kat basement opis gua ni, jgn harap arr... manjang penuh jer..

apei: dude, keter lu kat mana?
reyes: gua lucky hari ni, dapat paking kat basement.
apei: cantek, tumpangkan gua pi padang merbok, gua nak rushing balik. ada hal skit.
reyes: no hal!

reyes member gua satu tempat keje tapi bukan satu opis ngan gua. gua tumpang keter reyes sampai kat padang merbok.

reyes: mana keter ferari hitam lu?
apei: tu depan sana.

gua ingat nak bawak payung kuar opis tadi, tapi tak cun plak... tak berapa kena ngan style gua. reyes stop kat sempang hampir ngan posisi keter gua. lepas cakap terima kasih (budi bahasa gak gua ni!) gua kuar dan berlari menuju ke keter, gaya larian gua mmg mcm pelari professional, perhhh..saper nampak gua semalam kira bertuah arr.. jarang aksi mcm tu gua pertontonkan kepada umum..lepas drop-kan gua, reyes terus memecut laju, rushing nak berak katanya! sampai kat keter, gua teraba-raba poket..

mana plak kunci keter gua, badan gua nak kuyup dah ni..

baru gua sedar, kunci keter gua tinggal atas meja kat opis!

apei - budak kampung

Comments

Monkey D Luffy said…
sama jer ko tak tumpang keta tu...

kalau kira jarak...

dari keta ke opis dan ke keta semula lagi jauh.
razor said…
pergh..

terbayang2 jem hujan kat kl..

peak hour. argh...
muahahahahahahaha....xleh tahan nak gelak..nak komen apa pun dah lupa....:p
monkey d luffy - tu la pasal.. gua pun dah nyesal!

razor - lu jgn sebut pekara tu.. gua jijik!

dakgilachoc - gua sedih oo.. kuyup abis gua semalam. bini gua tuduh gua ponteng keje pi mandi lombong!
HappyIrfa said…
salam kunjung balas..
gelak gelak gelak..
akak penah merasai situasi cam ni.
dahlah tumpang member smpi umah,
kunci umah lupa nak ambik dalam keta(keta duk ngan husband kat opis)rasa nak nangis..sib baik laki akak sudi balik umah hantar kunci(kang bagus kalau dia je yg cilok hantar akak balik)..hahah gelak kat diri sendiri
*secret said…
*aiyak*

nk gelak pon tak smpai ati..
adoi incik apei oi..
teruje sgt mao blek ke..
hahahahahaha *opss,tergelak jugak*
apeker malang nyer yob?!
penyakit nih...
mudarat dah nih
happyirfa - tu lah sedih kan..

secret - sampai ati lu gelakkan gua! ceh..

hedimichimomotani - teman pun tak tau ler nak kata aper dah..

tooney rooney - tu la pasal. lu ada ubat tak?
mrblind said…
gua ingat lu dah tertonggeng dalam hujan macam tragedi gua..
YIE[n] said…
Hi Salam kenal..
Hehehehe..
Mcm mane bleh trtinggal kunci lak..
Ish Ish..
Belum terlambat ucap Selamat Tahun Baru..
~mardihah~ said…
ni kes nyanyuk ar nih....hihihhihihi
mrblind - gua bekas atlet bro, jarang tertonggeng kalau berlari.

YIE(n) - happy new year!

mardihah - tak tau arr..

Popular Posts