Tuesday, March 3, 2009

latip negro.

Assalamualaikum wbt,

ni bukan latip.

gua ada kawan nama dia latip negro. latip negro seorang yang bijak sejak dari sekolah lagi walaupun parasnya sedikit seperti will smith. lantaran kebijaksanaan beliau, latip negro sering menjadi tumpuan awek-awek kat sekolah untuk membuat kumpulan belajar (study group). bila latip negro dah jadi kacip dengan awek-awek, secara auto beliau telah di pecat dari kumpulan kami kerana melanggar prinsip utama kumpulan iaitu - 'no women no cry!'..

Walaupun latip negro dengan kumpulan kami tidak lagi sehaluan, kami tetap mendoakan yang terbaik untuk latip negro. lepas abis sekolah, latip negro di terbangkan ke negeri orang putih untuk belajar lagi. lama jugak dia kat negeri orang putih tu, tapi balik malaysia gua tengok dia tak putih pun.. tak lama beliau menganggur terus diterima bekerja di sebuah kilang rokok kegemaran rakyat malaysia sebagai pegawai kata mak latip negro. lama gua tak jumpa dia, sejak dia kerja katanya sibuk ajer ke sana ke mari. tak mengapa memang sejak dari sekolah lagi kami rakan-rakan latip negro tau beliau memang seorang yang sibuk.

malam tadi pukul 930 malam, mcm biasa gua sedang menonton discovery (mlm tadi turn gua pegang remote tv) citer dirty job sambil melayan orked main. tetiba...

"Woi bukak pintu.. aper kunci-kunci pintu ni!"

gua selak sikit langsir, "chilakak, mangkok mana yang tak reti bagi salam, lu ingat lu pakai kereta BMW lu boleh gegar rumah orang ke?"

"woi, bukak pintu.." bunyi suara makin kuat. anjing en wong depan rumah pun dah memekak.

gua bukak pintu pagar depan, "aloo brader, tak boleh bagi salam ke? kalau lu kapir cakap la good evening!"

"jgn la marah brader. ni aku latip!"

"laaa.. bagi la salam brader, jgn la berkelakuan seperti negro datang rumah ke rumah nak jual jam"

gua keluar lepak ngan latip kat kedai mamak berhampiran. patutlah lama gua tak nampak latip, rupanya dia kena duduk kat afrika selatan selama beberapa bulan, kemudia ke amerika lagi beberapa bulan.

latip negro: dulu masa kat kampung, ingat tak gua ada janji kalau gua pi negeri orang putih gua nak beli rokok orang putih untuk geng kita. boleh kita isap sama-sama.
apei: sejak lu tak kacip ngan geng lu mana ada isap rokok lagi.
latip negro: lu orang yang tak nak geng ngan gua!
apei: lu langgar prinsip brader..
latip negro: tu takdir...
apei: abah lu..
latip negro: sabtu ni gua balik kampung, nak carik geng lain. gua nak bagi rokok orang putih. gua beli sekaton sorang. masa gua belajar kat negeri orang putih dulu, bila gua ingat lu orang mesti gua isap rokok. chilakak.. aperhal gua rasa nak nangis ni.

gua capai rokok orang putih pemberian latip negro, gua pasang sebatang, sedut sikit... ceh, paru-paru gua kembali tercemar setelah sekian lama...

latip negro: amacam?
apei: gudang garam gak solid..
latip negro: siol lu... tak abis-abis ngan gudang garam lu..

apei - budak kampung

p/s: latip, gua penah nampak lu kejer kat harrod tapi gua malas nak tegur. hehehe..

20 .:

Minister Of Mind said...

anjing en wong tue....comel tak? ha3x..

paiseh said...

peh.. ingatkan nama je.. pangai pun macam negro. hahahaha..!!

p/s: erk.. ncik apei.teguran sket. walaupun gua dah lama tak baca jawi, gua bulih detct ada ralat skit kat lu punya banner. alif.pa.ya.alif. tak jadi APEI kan??

Marap Maklum

antusabun said...

Rokok tu jenama apa? Ada lebih?

mEiZ AraNda said...

hhehehe
kem salam kat negro tue ek..;p
heheheh

cian orked terkejut negro dtg umah kan?hahahhaa

apei said...

minister of mind - comel gak lu minat ke?

paiseh - sajer gua buat salah tu nak tengok ada saper2 tanya tak.. syabas lu perasan kesilapan tu.

antusabun - jenama emender entah, kotak kaler putih rupa mcm rokok kent. soft box mcm camel.

meizaranda - orked merajuk pasal papa dia keluar tak main ngan dia. hehe..

dakgilachoc a.k.a nani said...

motip entry ko ni bro? nak ajak org merokok ke? ....

miszrLina said...

muahahhaha... latip tu ensem cam will smith eh...

Jard The Great said...

ceh.. pasal nak hisap rokok je pny pasal..

hahaha.. insapla wei...

mrblind said...

bak sekaton weh..gua pun nak try juga rokok omputeh ni..

sharamli said...

asal pecat dri grup tu?
ni sah k0rang jeles latip dpt awek2

arfahadnan said...

rokok membahayakan kesihatan..

huhuhu...

apei said...

dakgilachoc - motip nak bagi tau gua telah dirosakkan oleh latip.

miszrlina - latip tak ensem langsung.

jard - hehehe.. lu nak?

mrblind - tadi gua bawak datang opis. berebut budak2 ni mcm orang afrika kebulur nasik.

sharamli - latip langgar prinsip.

arfahadnan - yer..saya setuju.

Sulela said...

Latip Negro, rupa macam Will Smith, pastu kene lak dok kat Afrika, gegar rumah orang tak bagi salam...sebijik macam negro la...lalalala

apei said...

sulela - pasal tu nama dia latip negro.

Monkey D Luffy said...

berenti ler merokok.. hehehe

Minister Of Mind said...

minister of mind - comel gak lu minat ke? <- minat....tapi minat nak post dlm blog.

nurain said...

hee..kalau la die sperti will smith..mgkin die encem~~~~

^^

thaliana_damia said...

apei ...bawak ensap ..sian kat orked tak pepasal dpt syndrome second hand smoker ..jangan ko isap cancer stick tu depan orked !!! tak kisah ah bapak mahal mana rokok tu si latep negro bagi kat ko!! lagi satu syarikat rokok latep negro keje tu ada share ngan yahudi ke???

@t00neY r00neY® said...

wa...singgah gak lu kt harrit si dodi al fayed tuh...

rokok omputih xsame ngan rokok orang indon kah?

apei said...

kapten - kau makan singam aper yang boleh berenti rokok tu?

minister of mind - ingat lu nak bela sekor buat bawak pi jalan2 petang.

nurain - dari jauh jer mcm will smith, dari dekat mcm zimbabwe.

thalia damia - gua tau. gua isap kat kedai mamak jer. gua rasa memang compeni yahudi pun.

tooney rooney - lu pun keje kat situ gak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...