Thursday, April 16, 2009

"bang, susu orked dah nak abis!"

Assalamualaikum wbt,

Masa: lepas magrib dalam pukul 8pm
lokasi: tesco kajang
tujuan: beli susu, nestom dan pampers orked

di tesco kajang..

apei: ayg pi ajelah masuk dalam tesco, abg pi order pizza.. ramai orang la takut lambat
marlina: duit?
apei: duit tak kuar lagi, malas nak berator kat ATM, pakai debit card jerlah.. jgn lambat sgt.. abg bawak orked pi pizza..
marlina: ok boss...

30 minit berlalu.. gua call..
apei: lambat lagi ke? pizza dah siap..
marlina: ok jap.. tengah beratur nak bayar...

45 minit berlalu.. gua call..
apei: lambat lagi? pizza dah sejuk.. abg makan dulu arr..
marlina: ok..ok.. coming...

tak lama kemudian muncul puan marlina...

gua temui banyak benda-benda yang tak sepatutnya di dalam plastik beg tesco tersebut contohnya seperti pencuci muka wanita, kek lapis perisa coklat, permainan orked iaitu itik plastik, 3 kotak tisu, 3 kotak susu dutch lady perasa coklat, roti gardenia, biskot ada cream perasa coklat, ais cream perasa coklat dan 3 coklat cadbury yang ada isi kacang bersama-sama dengan barang yang sepatutnya pn marlina beli iaitu susu, pampers dan nestom..

pagi ni gua cek balance debit card gua.. arhhh... mcm mana gua nak berfoya-foya hujung minggu ni??!!

apei - budak kampung

p/s: kaum pompuan memang suka beli benda yang tak perlu ke?

16 .:

arfahadnan said...

huhuhu...
aku pun ader masalah ni gak..
cthnyer..gi shopping complex niat nak beli jeans jer..

on da way balik.. apsal ntah tangan aku ader byk lak paperbag/plastik bag yg berisi benda lain selain dari jeans tersebut.. fikir-fikir kan..

Saichou said...

kalo dh kuar, mmg cmtu..satu kedai, kalo leh nk borong jer..lg2 kalo ade sales.

satu cara nk jimat--->jgn kuar..tp leh ker....huhu x sanggup.

mEiZ AraNda said...

hehehehehhe
kelakar ar bro...;)

bestnyer jadi Pn. marlina...
naseb yang di suh beli tu ada...

kalau xder?
mesti ada pizza melayang ke syiling...;)

HAHAHHAA

Jard The Great said...

hahaha.. jgn bagi wanita pgg ekonomi rumah tangga.. adehh..

kEy said...

heheh~
besa la tu~

Aku... Dia... Kamu.. said...

Bukan..sebenarnya kami beli barang yang kami fikir perlu utk kami tapi kamu fikir x perlu untuk kamu!

Aii...susah sgt ker nak faham bro..citt...x leh jadi mithali lar lu cenggini!

Monkey D Luffy said...

hehehe... :)

Sulela said...

Alaaaa...memang la kekadang tu niat nak beli satu dua benda je. Tapi bila ternampak benda2 lain tu...nak pulak benda2 tu untuk keluarga...jadi, beli la sekali...

Hehehehe...

Elsa Soraya Othman said...

hahahahaha. mainan itik tuh yang tak tahan tuh, menyerlah gile keibuan ur wife ;) yup. pompuan suke beli barang yang tak perlu sebab fikir nanti nanti mesti nak gune punye barang tuh, and:

salah satu kelemahan aku-

packing beg balik kampung dengan barang melebih-lebih. i.e. bawak baju kurung dua tiga elai serta high heel dua tiga pasang padahal nak balik during weekend je. (sebab standby mana la tau nanti ade kenduri tekejut ke, kan kan kan)

Ahkak said...

Alo! Alo!
Coklat2 yg Marlina beli tu, ko makan ke tak nanti? Roti Gardenia tu, kalo Marlina buat sandwich, rasa2 ko sebat tak? Ais-krim tu, kalo ko bukak peti ais, time rasa nak carik benda makan, rasa2 ko usik ke tak? Kalo ada salah satu soalan tu, ko jawab ya, maknanya, Puan Marlina tu, sayangkan keluarga! Bukan pikir anak tekak dia jer! Dah jadik bini & mak org, memang semua benda nak kena teliti. Nak menyalahkan org pompuan tak abis2.

Cuber si Marlina tu goyang kaki seminggu. Aku rasa, beras habis pun ko tak perasan!! DASAR LELAKI!!

@t00neY r00neY® said...

sape kate xperlu??
nnt lu gak makan kek lapis cekelat tuh!!

huh!!

BudAk hijAu said...

hahahahhaha...

ske2..tmbh2 dpt card..lalalala..

mrblind said...

peh..gua biasa kena..beli ikan sampai 2 tiga jam apa cerita weh..hahaha

sharamli said...

berhati-hati semasa membeli la tu....

makanan je yg byk tu..

Saichou said...

salute sbb cuba memahami nape pompuan cmtu..
aku single lg, jd lom pahami prassan sorg wife n ibu, tp kalo tgk..cth plg dekat, mak la..yg utamakn dulu suami n anak2 dia.
mase single.. pom pk untuk diri dia, tp dh bkeluarga, dia akn pk kn untuk famili lak.

usaha lagi k jd suami n bapa mithali k!

A a D i I ? said...

standard la tuh..

lalala~ =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...