hari tutup lampu sejam..

Assalamualaikum wbt,

Di kesempatan ini gua ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua rakan-rakan yang meng-sms gua untuk mengucapkan selamat hari 'earth hour' tutup lampu sejam. sorry pasal gua tak dapat reply sms lu orang pasal gua sibuk.. gua reply sms lu orang kat blog ajer laa baru nampak canggih! credit gua pun tak bazir..

berikut antara kutu-kutu yang sms gua dan ucapan balas gua.

1- black,
ucapan: brader, anak lu kecik lagi.. jgn bagi dia adik awal-awal. anyway selamat bergelap.
ucapan balas: lu ingat asal gelap jer nak buat anak ke? aper lu ingat terang tak boleh ke?

2- kodi,
ucapan: haa buat aper tu? gua nampak!!!
ucapan balas: gua tengah memberut, aper lu nampak?

3- wan sopak,
ucapan: chilakak lu apersal gua call lu tak angkat? mentang-mentang tutup lampu sejam!
ucapan balas: gua malas nak angkat nanti lu cakap bukan-bukan lagi kat gua.. geli!

4- osman kobis,
ucapan: gua ingat nak cadangkan earth hour seminggu sekali, amacam brader?
ucapan balas: gua punya earth hour tiap-tiap hari, apa barang seminggu sekali! jiman karen maaa...

5- ajed,
ucapan: selamat beribadat brader, happy earth hour! kalau lu nak tambah lagi sejam pun tarak hal..
ucapan: aper lu ingat time earth hour ajer ke gua beribadat?

6- reyes (selepas 9.30pm)
ucapan: woi takkan tido kot? awal lagi!
ucapan balas: gua ngan bini gua tengok concert AF laa brader..

apei - budak kampung

p/s: gua rasa baik lu orang kawin cepat laa..

Comments

Jard The Great said…
lawak la ko..

eh..eh.. diorg bace blog nih ke???
arfahadnan said…
masa earth hour.. aku tgh drive..
takkan aku nak tutup lampu keter lak kan.. lain lak yg jadi..
antusabun said…
mentaliti kawan2 lu kira dasat gak ye. hahaha
mrblind said…
semua fikir nak berlaga pusat je..hahaha
apei said…
jard - gua harap diorang baca, kalau tak baca lantak la diorang...

arfahadnan - kalau tutup pun gua rasa polis tak marah lu..

antusabun - diorang ni matang cepat sgt gua rasa..

meblind - gua dah nasihat suruh kawin..
thaliana_damia said…
kawan kawan ko tak cukup duit lagi nak buat kenduri ...tengok dlm gelap best ke ...???
Monkey D Luffy said…
kawen kamu semua cepat2! aku tak apa ;p
paiseh said…
gua tak take part pon sebab gua tgh mandu. mak abah gua pulak yang kecoh2 kat kampung.

*komeng incik blind memang takleh blah!
mEiZ AraNda said…
hehehee..
ape laa abg nie...;p

sure ker ni balas msg mcm tu kat dorang?
~mardihah~ said…
hihihi..kelaka la ko ni apei..
apei said…
thaliana - gua rasa arr...

monkey d luffy - aper pasal lu tak aper?

paiseh - mak abah lu memang up to date la brader..

miez aranda - tak balas msg diorang pakai hp, tapi pakai blog ni laa..

mardihah - aku tak buat lawak ek!
heh! asal gelap fikir tgh buat projek?? kalau earth hour buat tiap2 minggu, rugilah TNB..huahuahua....

Popular Posts