luka lama berdarah kembali..

Assalamualaikum wbt,

perbualan gua ngan sorang kutu dari JB melalui talipon bimbit nokia 3310 gua pada minggu lepas..

apei: hallooo.. siapa sana cakap?!
kutu: bro, ni gua lah samsul (bukan nama sebenar) aper kaba? ada baik?
apei: ok jer mcm biasa. apa citer?
kutu: bro, mintak tolong borrow 50 ringgit. weekend ni gua bayar balik.
apei: hutang hari tu 200 ringgit tak bayar lagi?
kutu: weekend ni gua bayar semua sekali la 250 ringgit. sumpah!
apei: betol ke ni?
kutu: sumpah bro.. lu maybank2u jer account gua!
apei: oklah, jap lagi gua transfer, kesian lu susah.. jgn bazir duit. jimat-jimat skit. sekarang ekonomi gawat. gua pun gawat gak ni.. jgn isap rokok, jgn isap dadah, semayang jgn tinggal!
kutu: lu ni mcm mak gua laa.. ok arr syiling gua dah abis ni (call pakai public phone)..

pagi ni gua cek akaun gua...

cilakak gua kena kelentong lagi!

apei - budak kampung

Comments

Jard The Great said…
huh! baik sgt la hang nih.. huhu
Liliyuli said…
nasib lah dapat kawan cenggitu..

cari dia sampai dapat,
suh ganti cepat..
(pantun 2 rangkap)

huhuhu..
razor said…
maybank2u ke account gua sekalik yek..huhu
mrblind said…
gua nak juga..1k je..hahaha
Learn from the past ler bro!!!1
@tune® said…
maybe die betul² susah
sabarla...
die pasti bayar
sharamli said…
skali skala sedekah..
ap salahnya..muahaha
mEiZ AraNda said…
tu ar baek sgt...;)
Saichou said…
dlm prinsip org laki ni..istilah 'pjm' tu, xde istilah'pulang'.
Sulela said…
Selalu kene gak dulu...huhuhuuu. Tapi sekarang dah semakin berwaspada...
A a D i I ? said…
maybank2u kat akaun aku skali! =)
antusabun said…
stended tu zaman tipu2 skang. alamatnya tak merasa la lu duit lu balik. puak2 ni sampai kiamat asik lari2 je

Popular Posts