aper jadah macam-macam aznil?

Assalamualaikum wbt,

Dulu gua tak pernah percaya bila cikgu maznah cakap tv boleh mempengaruhi pemikiran para pelajar masa bapak gua datang sekolah amik report card gua yang lagi banyak merah dari biru tulisan dalamnya.

Sampai rumah pung-pang-pung-pang bapak gua nasihatkan gua jgn terpengaruh dengah tv.

'apei pi mancing kat titi ikot kodi bukan pasal terpengaruh tv. tapi kodi tu yang ajak!' kecik-kecik gua dah pandai menjawap.

'tengok report card ni, bahasa melayu pun dapat 20%. hari-hari cakap bahasa melayu pun boleh fail. Heran aku..aku nak buang tv ni.' marah betol bapak gua hari tu. tak tau la sama ada marah kat gua atau marah kat tv.

Itu berbelas tahun dulu, biarlah. pada gua tv tak mempengaruhi apa-apa pun sampai lah kelmarin anak gua dah pandai merengek nak tengok cerita macam-macam aznil. Pastu sambung pulak siaran pilihan bini gua dari chanel merepek 104. Kelab pop, ceria artis malaysia, trek selebriti, anak wayang lepastu macam-macam aznil balik!

Tak ada cerita lain ke?

apei - budak kampung

Comments

DIK AN said…
Jahat lu rupa2nya kecik dulu.
langkasuke said…
tu br astro je tu..
nasib baik takde setelit berkuase tinggi..
biase laa astro kn mcm2 ada..
klu xmo, xyah pasang astro laa..
cenel tb bese je.. hahaha

back to basic.. :)
@tune® said…
buang ajer tv lu..lagho tuh
messyremo said…
haha..patutla rancangan tuh mng awards..

tgk smpai 2-3 kali sehari...kipas-susah-mati betol..
sharamli said…
bukak 0asis lgik bgus..
rumahku tiada astro... hohoho nanti ghalit mengadap tv. channel yang ada ni pun tak tertengok... :P
Saichou said…
gara2 aku ni kaki tv time skolah dulu..., tak pasal2 mak aku kena bebel ngn ayah aku...sbb mak aku la, ayah aku beli tv (biasa la kalo dh syg kn..).

huhu aku terdiam time tu, tak tau nk ckp ape, tp prngai aku still tak berubah smp skng.
arfahadnan said…
ko nih..
time tgk siaran melayu ko bising..
time tgk siaran korea ko bising gak..

aku syak ko nak tgk citer tamil tak dapat nih..

..^_^..
mrblind said…
anak gua skrg sibuk dengan ben10..24 jam ben10..
Hahahaa...Astro..kan macam-macam ada!!!

Popular Posts