Sunday, July 5, 2009

aper jadah macam-macam aznil?

Assalamualaikum wbt,

Dulu gua tak pernah percaya bila cikgu maznah cakap tv boleh mempengaruhi pemikiran para pelajar masa bapak gua datang sekolah amik report card gua yang lagi banyak merah dari biru tulisan dalamnya.

Sampai rumah pung-pang-pung-pang bapak gua nasihatkan gua jgn terpengaruh dengah tv.

'apei pi mancing kat titi ikot kodi bukan pasal terpengaruh tv. tapi kodi tu yang ajak!' kecik-kecik gua dah pandai menjawap.

'tengok report card ni, bahasa melayu pun dapat 20%. hari-hari cakap bahasa melayu pun boleh fail. Heran aku..aku nak buang tv ni.' marah betol bapak gua hari tu. tak tau la sama ada marah kat gua atau marah kat tv.

Itu berbelas tahun dulu, biarlah. pada gua tv tak mempengaruhi apa-apa pun sampai lah kelmarin anak gua dah pandai merengek nak tengok cerita macam-macam aznil. Pastu sambung pulak siaran pilihan bini gua dari chanel merepek 104. Kelab pop, ceria artis malaysia, trek selebriti, anak wayang lepastu macam-macam aznil balik!

Tak ada cerita lain ke?

apei - budak kampung

13 .:

DIK AN said...

Jahat lu rupa2nya kecik dulu.

langkasuke said...

tu br astro je tu..
nasib baik takde setelit berkuase tinggi..

Miss Izah Mohamed said...

biase laa astro kn mcm2 ada..
klu xmo, xyah pasang astro laa..
cenel tb bese je.. hahaha

back to basic.. :)

@tune® said...

buang ajer tv lu..lagho tuh

messyremo said...

haha..patutla rancangan tuh mng awards..

tgk smpai 2-3 kali sehari...kipas-susah-mati betol..

sharamli said...

bukak 0asis lgik bgus..

vidadarisakura said...

abis tu lu?

melor oh melor...melor oh melor... said...

rumahku tiada astro... hohoho nanti ghalit mengadap tv. channel yang ada ni pun tak tertengok... :P

Saichou said...

gara2 aku ni kaki tv time skolah dulu..., tak pasal2 mak aku kena bebel ngn ayah aku...sbb mak aku la, ayah aku beli tv (biasa la kalo dh syg kn..).

huhu aku terdiam time tu, tak tau nk ckp ape, tp prngai aku still tak berubah smp skng.

arfahadnan said...

ko nih..
time tgk siaran melayu ko bising..
time tgk siaran korea ko bising gak..

aku syak ko nak tgk citer tamil tak dapat nih..

..^_^..

mrblind said...

anak gua skrg sibuk dengan ben10..24 jam ben10..

Aku... Dia... Kamu.. said...

Hahahaa...Astro..kan macam-macam ada!!!

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...