Wednesday, July 15, 2009

Reyes

Assalamualaikum wbt,

Semalam gua balik lambat. Entah aper angin gua jadi auto rajin siapkan semua kerja lepas bos gua cakap gua nampak handsome pakai baju kemeja belang-belang dengan tie ada gambar bunga.

Memandangkan semalam gua tak memandu, jadi gua bercadang untuk menumpang kereta rakan-rakan yang duduk berhampiran rumah gua. Apa jadah dah hensem-hensem nak naik lrt pulak.

Gua dapat akal untuk menalipon reyes yang gua syak masih belum balik sebab dia suka layan awek kat facebook lepas opis hour.

'bro, lu dah balik ke kat opis lagi?' gua talipon reyes pakai talipon opis.
'opis. pukul 930pm gua chow!'
'gua tumpang lu sampai rumah'
'ok no hal 920 tunggu gua kat basement tempat gua parking lambogini gua' kata reyes dengan sombong padahal pakai wira second-hand.

*****
Dalam perjalanan menuju rumah, gaya pemanduan reyes tak ubah macam orang mabuk. Laju tak tentu pasal. Gua sound gak 'ni apahal lu bawak keter mcm cilaka ni?'

'gua nak cepat bro nak kena sampai rumah sebelum pukul 10'
'rilek arr buat apa nak terkejar-kejar lu bukan ada bini pun!'
'aper gila lu, kang gua terlepas cerita senario amacam?'jawap reyes sambil buat muka garang.

Barulah terjawap persoalan yang menghantui gua selama ini, kenapa reyes letak gambar azlee senario sebagai wall-paper handphone beliau.

apei - budak kampung

5 .:

arfahadnan said...

ngeh...
aperkah...?

tapi aku jugak pernah memandu gaya schumac sbb nak tgk citer ciner..
huhu..

tapi takde pulak aku letak gambar hero cine sebagai wallpaper hp aku..

aper jadah..

sharamli said...

bju belang2= abg keje kt mcD

tie bunga2= laki yg suka perasan c0mey..

CHEDEM said...

lama tak tgk lu updated rupe2nya sibuk cari baju belang2 hehehe

messyremo said...

haha...

itu die hard fan senario..

aku ingat senario dah xde peminat..huhu

mEiZ SHA said...

hehehhe
mengong tul.:)

senario pun layan ke?
;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...