Thursday, July 30, 2009

Rock Acu Aki

Assalamualaikum wbt,

Sejak gua memulakan tugas sebagai agent di 'lokasi rahsia' ni, time main bola gua petang-petang memang lari. Nak amik anak lagi, nak tunggu bini balik kerja lagi. Paling awal gua sampai rumah pun pukul 7pm. Itu pun bawak keter dah mcm celaka sama mcm style reyes nak tengok cerita senario. Entah aper gian semalam gua bergegas jugak ke padang harap-harap dapat arr sepak bola sepam-dua. Tak dapat sepak bola, dapat sepak kaki black atau ajed pun jadi arr..

Sampai padang, kutu semua dah bukak kasut tanda permainan dah tamat. Yang tinggal pun seko dua warga afrika tengah sibuk timbang-timbang bola tepi padang. Gua memang tak into sgt main ngan warga afrika lepas matahari terbenam ni. Dah rasa mcm main bola dengan hantu, nampak baju ajer berjalan sana-sini.

Dah alang-alang sampai gua pun bertegur sapa lah ngan kutu-kutu. Kelihatan Pakcu Aki pun ada. Beliau merupakan satu-satunya warga emas dalam pasukan bola sepak taman perumahan gua. Seringkali menjawat jawatan sebagai pemain simpanan dalam setiap perlawanan persahabatan menentang pasukan taman-taman perumahan berhampiran kawasan cheras dan kajang. Ada pun hari tu dia main hanya sekadar 15minit pertama masa perlawanan persahabatan menentang pasukan tingkatan bawah 15 sekolah taman tun hussein onn. Pasukan taman gua kalah 3-0 (pasal gua tak ada masa tu!)

Kelihatan Pakcu Aki yang berusia 47 tahun bergegas semacam.

'Acu, nak cepat jer gi mana?' tanya black

'Giler mung, ore dah bang (azan) ni' jawap acu aki dalam dialek trengganu beliau.

'tak rock la acu.. sembanglah dulu...rokok pun tak isap lagi ni' kata ajed plak

'rock tu rock jugak, tapi hok smaye kena jaga. Mu tak cayer mu tengok handpong aku ni' sambil acu menunjukkan wallpaper handphone nyer. kelihatan gambar acu aki dizaman rocknyer dulu.

Gua pun tak tau mana dia rembat gambar ni. Kononya beliau adalah 2 dari kiri.

apei - budak kampung

p/s: Nasib baik gua sempat bluetooth gambar ni, tak sangka artis rupanya kawan aku ni..

16 .:

*Miss Geli^ said...

hoh..betul arr mende dia kabo tu..

ghok ghok jugok..semayang bang kena jage..

arfahadnan said...

ya ampun..
ni masih jatuh kategori rock ke?

lain macam jer pesen nyer..

naDDy said...

fuyoo~
rock betol..

messyremo said...

haha..mmg rawks tu..

ini baru style~~

mrblind said...

peh..parak tu..

langkasuke said...

ini black metal beb.. bahaya ni..
boleh kene tangkap...

qishie said...

haha..gile ah..

eiza in the house.. said...

rock betul aki acu tu yerkk...

seksinya...

mEiZ SHA said...

hehehhee
fuyohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh giler ar acu aki!!!

kem slm bro!!!
;)

Bondarock said...

Acu Aki tu nama betul dia Syed Yusuf Jamalulai aka SYJ kah ???

paiseh said...

pakcu dah tobat.. lu..??

dakgilachoc said...

pergh tu rock ke hapa? baju cam sarang labah2 je..wakakakaka...

@tune® said...

bagusla..
solat xtinggal!!

CHEDEM said...

apei meh sini gua nak tgk gmbr lu masa muda2, rock tak...mehla bubuh satu...kasik peminat2 tgk hehehe

Ann said...

dasyat betul ni, rock tahap gaban..

jo said...

giler rock pakcu aki...
heh!

gua tumpang lalu haaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...