Friday, August 14, 2009

Gua dan kakitangan aneh (2)

Assalamualaikum wbt,

siri satu tekan sini atau sini.

Pagi ni dude datang lebih awal dari gua.. atas meja dah siap ada 2 bungkus nasi lemak dan sikat kaler oren. Tekun betol dude mengadap laptopnyer.

'Morning dude' tegur gua sambil menuju ke meja

'Morning mike, good today?' jawap dude dan bertanya kembali

'Very well, it's friday man! ' jawap gua kembali. Dude hanya tersenyum.. entah aperhal dia cakap orang putih plak hari ni. Gua pun mengada-ngada semacam cakap orang putih. Mentang-mentang dalam kereta tadi dengar radio orang putih.

10 minit berlalu... gua mengadap pc gua, dude mengadap laptop. Suasana bilik dingin beku ni sunyi sepi. Yang kedengaran pun bunyik perot gua yang kelaparan tak sempat beli breakfast.

ting..tong.. pc gua berbunyik tanda email baru masuk. email dari dude yang duduk kat sebelah gua ni. "Kalau lu belum breakfast, gua ada 2 nasik lemak lauk ayam. Jom makan kat pantry sambil tengok tv. hahaha" dude berdiri dan berjalan slow-slow lalu belakang gua sambil tersengeh-sengeh menuju ke pantry. Seperti biasa nasik lemak di tangan kanan dan sikat di tangan kiri...

bersambung...

apei - budak kampung

p/s: gua nak pi pantry makan nasik lemak free jap. Gua harap dude tak sembelih gua pakai sikat oren dia tu.

9 .:

mEiZ SHA said...

conclusionnyer bro???

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kuat betol bunyi perut sampai dude dengar.

baik gak dude tu offer nasi lemak kat ko.

sediakan sikat sebelum ke pantri...

afendi ariff said...

ko bebaik....saikostik je kaedahnye!heh!

yoro okino said...

huhu baik nyer..
huhuh

Yot | is | Yati said...

tak sesudah nan sikat oren dia tu. bebaik bro. seram pulak secara tiba2.

qishie said...

konfem dai tak mandrem nasi lemak tu?

arfahadnan said...

aku tunggu citer lepas 'bersambung' tuh..

langkasuke said...

sikat tu nak buat garfu kot...

Monkey D Luffy said...

aku pelik

kenapa mesti ada sikat tu

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...