Wednesday, August 12, 2009

Gua dan kakitangan aneh.

Assalamualaikum wbt,

Minggu ni sudah masuk minggu ke-3 gua bertugas sebagai agent rahsia di PoKi. 2 minggu sebelum ni gua hanya berseorangan di dalam bilik operasi dingin beku ini, tapi masuk ajer minggu ke-3 ni ada sorang lagi kakitangan ditempatkan sebilik dengan gua.

Gua panggil beliau dengan nama dude. Selama hampir 4 tahun gua bekerja di kompeni ini gua tak pernah nampak dude. Dude seorang yang pendiam, penampilan kemas setiap pagi dengan baju bergosok rapi, seluar senteng bergosok dan boleh nampak line, stokin putih, kasut berkilat dan rambut belah tepi. Muka suci tak ada jerawat. Di sebabkan dude seorang yang pendiam, gua pun malas nak cakap banyak memandangkan gua pun banyak lagi urusan lain contohnya seperti melayan kutu-kutu di dalam facebook.

Setiap pagi dude akan membawa sebungkus makanan di tangan kanan dan sikat ditangan kiri berjalan dibelakang gua sambil tersenyum-senyum dan menuju ke toilet. Tengahari pula, dude tidak keluar lunch sebaliknya tekun bekerja. Pukul 3 atau 3.30 dude akan hilang entah kemana lebih kurang dalam setengah jam dan kembali dengan membawa air kotak milo di tangan sebelah kanan dan sikat ditangan kiri. Lepas gua balik dari surau sekitar pukul 5 petang, dude akan berdiri di depan tingkap dan seolah-olah sedang bercakap dengan seseorang. Bila dia nampak gua dah balik dari surau cepat-cepat dia duduk tempat dia balik dan sambung buat kerja. Bila jeling kat luar tingkap gua tak nampak ada orang pun! sial.

Hari ni masuk hari ketiga gua sebilik dengan dude, pagi ni dude membawa 2 bungkus makanan di tangan kanan dan seperti biasa sikat di tangan kiri menuju ke toilet..

'Lu jgn nak buat pelik-pelik dude, tegak bulu roma gua bila lu jeling kat gua petang semalam lepas lu cakap sorang-sorang depan tingkap tu! kemak betol'

apei - budak kampung

19 .:

qishie said...

yg ayat last sekali tu ko ckp dgn dude ke ckp dlm hati?

ngok~
tanya la betul2..

langkasuke said...

org cmt lu layan je apie.. br lu pun dapat keistimewaan cam die..

hahahaha...

CHEDEM said...

Aku ader tgk citer seram semalam.Serial killer sebijik macam ko citer.Dia tikam mangsa dia guna sikat.Hati2 bro.

*Miss Geli^ said...

dude bela hantu raye?

ke hantu raye bela dia?

arfahadnan said...

ha.. aku tahu.. dier ader kawan imaginasi..

Ahkak HQ said...

Cer ko tanya org lain.. nampak tak mamat tu. Ke ko sorang jer yang nampak? Ko jangaaannn Pei... Karang dah sebulan balik HQ baru tau citer sebenar! HAH! Aku tak tauuuu... Keliling hutan belantara... huhuhu

p/s: Tak on ST ke?

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

tak baik burok sangka..cuba soal selidik dulu.

sharamli said...

puan marlina tw x?

apei said...

qishie - gua cakap dalam hati. aper giler nak cakap kat dia. kang tak pasal2 dia tikam gua pakai sikat!

langkasuke - jgn weh..

chedem - gua pun dah syak mcm tu..

misgeli - nanti ada masa gua tanya dia..

arfahadnan - itu dah mcm sejenis penyakit..

ahkak - jgn la ckp merepek kak.. kadang dia ada borak gak ngan orang lain.

naddy - nantilah ada masa gua soal selidik beliau.

sharamli - kalau gua cerita nanti dia syak gua penakut..

♥chentaMAYA™ said...

ahah!
seram i!
kui3~

Liliyuli said...

hadapi la dengan tenang..hahaha

cahaya said...

hayok..tak tau..
die cakap ngan saper tuh?
nasi kenapa dua bungkus?
die makan ngan sape?
die slalu sikat rambut ke?
ke die sikat rambut saper..
heeee....heeeee

eiza in the house.. said...

byk kemuskilan la kat sini bro..
1st - nape dia bwk nasi dua bungkus
2nd - nape dia suka bwk sikat
3rd - dia ckp ngan sapa

agaknya ada cctv kot kat situ bro..huhu

eiza in the house.. said...
This comment has been removed by the author.
apei said...

maya - alaa rilek arr tak payah seram. budak tu kurus kering jer.

liliyuli - gua steady jer..

cahaya - persoalan yang sama dalam paler hotak gua.

eiza - gua pun musykil sis..musykil

paiseh said...

lu dah tak budak-kampung lagi~

apei said...

paiseh - gua duduk town dah lama sgt laa..

Ann said...

lawak la, org cmtu pun ade haha...
tanye la dia, apsal suka pegang sikat?

apei said...

ann - gua syak nak sikat bulu kaki kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...