Monday, August 10, 2009

kedai jual ubat di shah alam

Assalamualaikum wbt,

tarikh: hari ni
time: lunch hour
tempat: kedai ubat (gur#iant @ giant shah alam)

gua: mask ada jual tak?
pembantu kedai ubat (pku): ada, tu kat rak sana.
gua: yang lain tak ada ke? - sambil gua menunjukkan hanya ada 1 pilihan mask.
pku: tak ada itu ajer. lain abis. Kalau nak datang balik esok mungkin ada stok baru!
gua: aperhal mahal sangat, 5pcs sampai $34.90?
pku: ni kalau pakai gerenti tak kena H1N1 bang. Kalau abang kena jugak, abang datang sini balik bawak resit kita bagi tukar yang baru.
gua: ooo yer ke?.. kalau mcm tu aku amik ajerlah..

Dah sampai opis, gua rasa tak sedap hati. Apahal ha?

apei - budak kampung

p/s: kalau gua dah kena H1N1 masa bila pulak gua nak datang kedai tu balik tukar?!

17 .:

Ahkak HQ said...

Apekehal lem na ko arini?

*Miss Geli^ said...

mahal sangat beli mask bagai ngapenye??

buat cam laki aku, dia amik bra cup span aku tu potong, tebuk lubang isi getah..kan jimat....

lagipun yang dia amik tu cup b, sekarang aku dah pakai cup C..jimat kan? tak membajir namanya...membajir tu kan amalam setan!!!

orked takkan takde mask batman mahupun oltromen? pinjam je la

Liliyuli said...

baru terpikir ke? hahaha.. lu kena tipu dalam terang...

langkasuke said...

apei2, makin parah gua tengok lu skang..

cahaya said...

abg apei kena tipu tuh!!!
mana ad amask yang boleh jamin..
kitorg pakai yg tebal pun lom tentu terjamin tau..
yg penting banyakkan minum air n buah..n jaga kesihatan...

apei said...

ahkak - mondayyyyyyyyyyyyyyyy..

misgeli - nanti gua asyik pikir nak balik rumah ajer!

liliyuli - mask yang opis gua bagi free dah hilang. berok mana curik entah. tu yang nak beli baru tu.

langkasuke - ada ubat ke weh?

cahaya - yer.. dah sampai opis baru gua sedar..

sharamli said...

patut pk wktu kt kedai lagik..
adei..xde ciri2 pengguna bijak...
muahahaha

arfahadnan said...

hahaha...
aper hal kau bai..?
tak boleh blah betul..
siap dapat jaminan dari pembantu kedai ubat tuh..

MaszLaVista said...

gua beli kt klinik 1-sehengget jek klu gi spital dprt free weh...lu apehal beli mahal2??

messyremo said...

haha..giler lu..

bapak mahal..

yg lu gi layan ayat mamat tu pehal~~haha

apei said...

sharamli - gua malas nak pikir masa tu..

arfahadnan - pasal dia bagi jaminan yang gua rasa yakin tu.

masz - pasal pku tu cakap kalau pakai yang mahal confirm tak kena H1N1.

messyrome - bukan mamat bro tapi awekkkkk...

Ann said...

sedar jugak nk jaga diri dri kene h1n1, smp sanggup beli mahal2 lak tu...bgus2!

redSeptember said...

hmmmm.... sah sah hang dah kena tipu la pei.

sebab h1n1 ni, mask bodo macam tu naik harga tau tak.

nasib la ceq kat hospital senang nak dapat, asal datang je, pakai baru, asal pagi je, tukar baru. untung sungguh ada clinic duty neh :P

btw, pei, the amount yang hang bayar tu, hang actually leh dapat sekotak mask yang ada 50 pieces in it and hang ada duit baki lagi nak makan kay ep si tau.

takde mask mana je boleh elak kena h1n1 tu. the virus is very prominent in immunosuppressed individuals. jadi, keep up your immune system. eat tonnes of vit C.

vidadarisakura said...

agak bangang kut.haha


oit sayur ko aku dah abis curik.haha

apei said...

ann - biasa arr dah ada anak bini ni kenalah jaga sikit kesihatang.

red - lu pos sini sekotak boleh gua buat business topeng. weh ada bitamin c lebih tak?

vidadarisakura - siol lu, gua kat sini tak boleh bukak la bunbudy tu..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

apei,
hahaha.
tau pun ko.
takkan ko dah kena selsema babi,
nak g tukar balik.
hahaha.
p/s: mintak dijauhkan.

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...