Tuesday, September 8, 2009

apa kaitan julia dan meggi

Assalamualaikum wbt,


Balik dari semayang tarawih semalam gua tengok ruang tamu dah gelap. Gua agak Puan Marlina mungkin lepak kat bilik bacaan di tingkat atas menghabiskan novel cinta melayu atau pun dah tidor bersama cik orked.


truutthh..truutthh.. handpon gua bunyik tanda ada sms masuk.


'Salam, Abg dah balik? kalau lapar ayg dah goreng burger ada bawah tudung saji atas meja dapur' - Puan Marlina. Memang dah menjadi kebiasaan Gua atau Puan Marlina ber-sms atau call walaupun serumah. (Free pasal pakai executive plan celcom)


'Wsalam. Dah kenyang pekena teh tarik ngan nasik lemak time morey tadi' - Gua reply.


trruutthh..trruutthh.. sms masuk lagi.


'Hai, you firdaus kan? Sorry ganggu I julia. Remember me?'


'Of course. Sebab lu gua nyaris nak berbuka makan meggi' - Gua reply


'Sorrylah. Damage has been done! haha. Eh you ada facebook tak? Add me please... I nak kawan ngan you!' - Julia reply balik


Lepas baca sms julia, gua letak tepi handphone. Malas nak reply. Gua layan discovery channel cerita tangkap-tangkap ikan lagi sedap.


5 minit kemudiaan...


trruutthh..trruutthh... sms masuk lagi. Gua syak julia sms.


'Buat apa tu, tak tidur lagi ke?'


'Belum tidur lagi, tengok tv. You kenapa tak tidor lagi Julia? I tak ada facebook la. Blog pun I tak ada. Dah la pi lah tidor!' - Gua reply


Bini gua turun dari tingkat atas "tak tidor lagi?" gua tegur sambil senyum.


"Belum. Nak buat air panas. Ada orang sms ayg la" kata Puan Marlina


"Saper?" gua tanya


"Abg teka lah. Sms dia bunyik mcm ni. I Belum tidor lagi. tengah tengok tv. You kenapa tak tidor lagi Julia ku sayang?" Sambil jeling kat gua.


Muka gua time tu dah rasa kebas semacam. Aperhal sms julia bleh sampai kat Puan Marlina.


Puan Marlina berlalu ke dapur. Buat air panas. Gua cek handphone. Dem.. gua tersalah reply. Gua ingat yang bagi sms tanya tak tidor lagi tu Julia rupanya bini gua. Ni mcm mana nak kira ni?


Dah lama gua tak sahur makan meggi. Ni dah lepas zohor ni, hidung gua mcm terbau-bau meggi kari. Agak-agak gua berbuka pun meggi jugak ke hari ni?


apei - budak kampung


p/s: Demage has been done again. Damn lu julia!

14 .:

n a d e a said...

hahahahha.
megi pon sedap aperr..

n a d e a said...

hahahahha.
megi pon sedap aperr..

Liliyuli said...

tetiba wa marah itu julia..
lu jgn layan msg dia ok..
Pn. Marlina wa berpihak dari lu..

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

aduh..tak pasal2..lenkali tengok betul2 sender tu sape.

julia ni pon satu.sebok nak berfesbuk bagai...

pari pari syurga said...

peeerrgghhhh... lu mmg tempah batu nisan sndri lah brader.



hahahaha..


pandai2 lah lu nak adjust puan marlina..

hahahaha... (gua gelak tak stop lg ni)

Ann said...

asyik kantoi jer ni. hehe..kecian..

wat maggi masak tomyam, pun sedap..

sharamli said...

megi lagik 0k dari burger g0reng k0t...

MaszLaVista said...

seb bek name aku bukan julia..

Yot | is | Yati said...

hak hak hak. len kali off terus henpon. tak pasal jerk.

mEiZ SHA said...

hahaahahahaa
seb baek megie

kalau roti je pn.marlina bg?
hah padan muke!!!
:)

PETAK.! said...

Ahahaa.Megi satuuuuu.

Monkey D Luffy said...

hahaha

kena stok megi sebulan

langkasuke said...

gua dah pesan, bg no phone julia tu kat gua. lu degil..

skang lu tanggung sendiri..

kahkahkahkah...

vidadarisakura said...

gua hanya mampu ketawa jak.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...