pasar ramadhan gaya barat

Assalamualaikum wbt,

Gua dah menceburi dalam bidang shopping juadah di pasar ramadhan sejak dari gua kenal aper itu puasa kira-kira beberapa belas tahun lalu. Kebiasaannya pasar ramadhan ialah tempat orang membeli juadah untuk berbuka puasa dengan orang ramai berpusu-pusu secara berjalan kaki menuju ke gerai-gerai juadah tersebut. Pendek kata mcm pasar malam gaya nyer.

Tapi sejak gua duduk di bandar mahkota cheras 2 tahun lalu, gua telah diperkenalkan dengan satu gaya baru pasar ramadhan. Gua ingin mengucapkan terima kasih kepada penduduk setempat dengan kerjasama majlis perbandaran kerana berjaya mencipta sejenis pasar ramadhan gaya drive-thru di jalan utama. Gua dengar kesatuan penduduk nak bentang kertas kerja kepada majlis perbandaran nak buat pasar malam gaya drive-thru pulak.

apei - budak kampung

p/s: Jalan sesak, 3 kali gua nyaris berbuka makan stering kereta. Aper citer?

Comments

waahhh.. betul punye maju.

okeh, lu jgn lupe tlg sugeskan skali kat pakcik lu yg dok kat melaka tu. hahaha


gua dh penat berlaga vontot kat bazar. hehehe.
sharamli said…
pesen malas guna kaki gamaknya
nak buat drive thru kat highway bley la...kalau jem pon takpe.leh exit mane2 untuk berbuka.
kEy said…
x nikmat......
sbb kal0 mknn xde depan mate, xtau nak makan ape n xbyk pilihan.

xde persaingan, xleh nak tawar-menawar.

kenikmatan bazar ramadhan ni ialah semua 0rg berpusu2 beli mknn.

reject2 cadangan ni! hehehe~
pijah@hakuna said…
abeh makanan tecemar.
Sulela said…
Setuju ngan pijah...habis la makanan semua tercemar dengan asap kete tu. Kang ada lak yang kene penyakit baru...huhuhuuuuu
Ann said…
x setuju gak cdgan ni...sbbnye? sama sperti yg lain2..
Cik Zura said…
memang gaya berat kalu pasar ramadhan pun ada drive thru.. yang beratnya yang tang kena maki ngan oang blakang sebab oder lambat laaa....
nurul lalala said…
xbesh coz:
1)ilang nikmat menjamu mate..tgk dr kete xnmpk sgt
2)asap kete mendatangkan pelbagai panyakit-->tkt xsempat nk sambut rye lak~
3)nt xleh nk round2 survey dlu..ne bli trus coz if nk round balik nt leceh-->lambat
4)kalo sume nek kete nt musti jln jem...rejek!!!
redSeptember said…
stering kereta masak asam ke rebus saje?

sedap kan?
paiseh said…
eksilen juga idea ni..
ntah2 sok2 ada supemaket pun wat gaya ni jugak.
langkasuke said…
nasib baik lu tak berbuka ngn gear box kete lu.. tu pun antara juadah berbuka yang kick jugak tu..

kehkehkeh.
mEiZ SHA said…
perghhhhhhhhhhhhhhh giler cayok laa bro!!!


harus di majukan pada PARLIMEN nie beb...;)
razor said…
pernah buat kerja gila. berkereta di petang hari minggu ke pasar ramadhan pandan indah. masa tu rumah kat taman cannought. kira2 berbuka dan berterawih atas dashboard je la kami malam tu. sampai skang trauma dgr pasar ramadhan belah ampang.
anntaj said…
apei..
jangan makan stering kereta ya..
:P
arfahadnan said…
aku xsetuju seperti yg lain2..
takde kenikmatan dalam membeli makanan di bazaar ramadhan..


keaslian itu penting..
eksesais aper berjalan sambil mencari makanan yg berkenan di hati..
hans said…
drive thru?
xbest lah
apei said…
pari-pari syurga - ok aper main laga-laga.

sharamli - letih beb puasa.

naddy - hahaha..

key - lu ni sama mcm bini gua punya ayat!

pijah - baru sedap makan karipa rasa petrol. hahaha..

sulela - gua memang tak beli kat situ

ann - lu ikot orang ajer yer..

cik zura - tau tak per..

nurul lala - jamu mata tak kenyang.

red - gua prefer buat steak ajer.

paiseh - gua tak leh bayang tesco buat gaya drive thru.

langkasuke - weh kat sana karipap 3 bijik berapa rial?

miezsha - lu nak tengok berapa ramai orang berbuka makan stering?

razor - pandan punya pasar ramadhan lu jgn main-main. silap hari boleh berbuka tepi longkang aje bro pasal tak sempat balik rumah.

tune - hahaha...

anttaj - tu ajer yang ada dalam kereta.

arfah - Bini gua pun tawaf pasar ramadhan 3-4 kali beli kuih 3 ketol aje. Alasan pasal nak excersice. Bulan syaaban tak plak heboh nak excersice.

hans - lu try dulu..

Popular Posts