misteri kehilangan barang-barang rumah saya.

Assalamualaikum wbt,


2-3 hari ni ada beberapa barangan kecik-kecik macam camera compact, psp, handphone nokia zaman universiti, botol minyak gamat, pen marker, getah ikat rambut Puan Marlina, perhiasan atas rak tv berbentuk kulit kerang, komik detektif konan, stokin bola dan terakhir jam tangan gua telah hilang secara misteri.

Semua barang-barang yang hilang secara misteri tersebut telah gua temui malam tadi dalam tempayan berisi air dan pokok bunga bersebelahan rak kasut depan pintu masuk rumah gua.

"Papa nak tanya, Orked tau tak saper yang buat semua ni?!"

Orked tersenyum tunjuk gigi 5 batang sambil memegang remote astro dan berjalan menuju tempayan.

Ok.. papa dah tau!

apei - budak kampung

Comments

ahaha~
orked~
nakal yea!~
pijah@hakuna said…
hahahaha.
orked memang best!!!
nanti orked besar aunty pijah bawak orked g zoo. kita bawak lari burung... oke orked! ;)
Ann said…
haha comelnyer orked...
nanti kalau orked merajuk, jangan masuk dalam tempayan plak ye.
PETAK.! said…
Lepas baca tajuk,lepas usha gambar Orked,PETAK dah tahu siapa punya angkara nakal.:D
aliff muhammad said…
Apei,

Lu ngan Orked main hide n seek la jawabnya buat sementara waktu ni. :P
redSeptember said…
masuk air arr PSP hang... huhuhuh... sat gi beli PS3 ok... :P
apei said…
chentamaya - orang tua-tua kata budak kalau nakal tu bijak.

pijah - lu jgn ajar anak gua bukan-bukan weh..

ann - comel tang mana tu?

naddy - hahaha.. lu nak tengok gua kena sebat ngan puan marlina ke?

petak - hahaha.. terer lu bro.

aliff - letih bro nak melayan budak besar ni main.

red - lu pikir psp ajer? camera compact sony bini gua mcm mana nak kira tu?
qishie said…
comel..cam aku tem muda,haha
suria j said…
ahahah, caya la orked :p
Yot | is | Yati said…
orked bijak bestari betullah
cahaya said…
orked hebatlah! hikhikhikhik..kini misteri apei telah terungkai dengan senyuman 5batang gigi orked(^^,)
Ries Lee said…
lenjun barang2 kau...
«♪Ruff♪» said…
wah orked ke nama nyew....
ngeee....somel2
dobot said…
nk pinjam orked boleh? boleh buat pinjam kemaskemas barang rumah. haha.
:)

comel doe anak kauu!
mEiZ SHA said…
hahahahha
nakal nyer dak comel tuh!!!
;D

Popular Posts