Thursday, January 28, 2010

serupa gampang!

Assalamualaikum wbt,

Tak ada apa yang paling gampang hari ni selain dari segala gambar-gambar anak gua sejak dari lahir sampai hari ni, gambar-gambar kawin gua, gambar-gambar zaman universiti, gambar-gambar zaman bercinta, document-document kerja, proposal-proposal projek harga juta-juta, game-game psp dan video-video movie yang gua baru download tak sempat tengok lagi semuanya hilang akibat external hard-disk gua rosak.

Yang lebih menyayat hati segala macam benda yang baru gua sebut sebentar tadi adalah tiada back-up. Memang celaka!

Berat ujian yang gua tempoh ni.

apei - budak kampung

p/s: faizi, lu ada lagi tak file 'jang' yang gua copy dari hard-disk lu?

17 .:

Jarr said...

Hadapi dengan senyuman pei..tu semua nak menguji amarah lu jer.

apisz said...

ahaks..sama mcm aku..rosak hard disk external..terus lost semua gmbar2 lama..dugaan betol..walaupon aku dpt balik ganti dgn harddisk baru, ia tetap tak berbaloi

Ann said...

pgajaran....buat la back-up byk2...tmasuk kt emel sekali.

tOyO said...

aku pun dh penah ase..
time tue laptop aku dan external hardisk kena short..

tertumpah air..

peh..sembilu hati tol aku time tue..

sweetmk81 said...

pegi company ni..maybe dia leh try recover balik data hdisk ko : 'MDR Data Recovery Solution Sdn Bhd' .. opis aku anta ke company ni kalau hdisk kong..
ni alamat dia:
NO 35-3A-2 JLN METRO PERDANA BARAT 1,
TAMAN USAHAWAN KEPONG,
52100 KUALA LUMPUR

harap dapat membantu

sweetmk81 said...

lupa letak no tepon 03 62593008

cahaya said...

ha a la bro..
try lah pi kompeni tue..
cahaya mmg takpenah pegi situ..tapi member kata kalau hardisk rosak le korek balik data2...
cume kene tau cara...
rilek bro,..kenangan berharga tue..
dulu cahaya tak tau..
mau bergolek2 nangis bile gambar2 lama hilang..
mana nak cari ganTi mender2 tue....

sharamli said...

argh..tensi0nnyer...xsempat nak save gamb0 0rked..s0h die jadik baby kecik balik...

Pinky Angel said...

download software ni.. 52 in 1 ultimate recovery dis. sila google.
hard disk hncur dah format byk kali pun ada file yg still bole recover.

sd card yg sukati tiba2 format diri sendiri pun bole diselamatkan. saya dah byk kali kena

MaszLaVista said...

aisey...ni yg aku cuak nih...dh laa sume pic2 aku simpan satu jer..klu ilang ke rosak ke mati aku beb!!

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

aku pon penah kene, sedih gile.macam patah kaki..

CHEDEM said...

File jang tu aper isi boleh kami tau cik firdaus

apei said...

jarr - jangan kata nak semyum brader, nak makan nasik lemak pun tak selera rasa.

apisz - betol tu.. tak berbaloi.

ann - gua ingat nak buat back-up pakai DVD ajer lepas ni.

toyo - hahaha..pedih dan pilu. lagi pilu kalau tak ada back-up betol tak bro?!

sweetmk81 - ok tq. hari ni jugak gua call!

cahaya - tu la pasal. gambar2 tu mana nak carik ganti!

sharamli - hahahaa...

pinky angel - tq for info. gua try call company recovery yang sweetmk81 tu bagi. kalau diorang tak leh buat baru gua try pakai software yang lu bagi tu.tq.

masz - back-up banyak2 sis.. dalam cd pun lu kasi burn satu copy.

naddy - gua punya sedih bukan takat rasa mcm patah kaki, tapi rasa mcm nak patahkan kaki orang!

chedem - weh lu tak ada soalan lain ke? hancur hati gua bila lu sebut perkataan 'jang' tu. Itu cerita 'jang' kat syarikat mariam pun tak ada jual bro! mana mau car

afendi ariff said...

rosak ada mcm2 rosak bro....kdg2 ada yg blh kasi slamat...tgk jgk dia rosak camner?ni tahap mane dia pnya rosak ni....

apei said...

afendi - ni rosak pesen rosak akhlak punya. banyak sgt benda2 pelik gua sumbat dalam tu.

morpheuzneo said...

apei..,

gua kawan jarr. :p..(promote jarr gebu :p)

gua pernah kene macam lu kena (berkali-kali)

kalau ada kawan2 yg terer sikit IT daripada lu.., try guna software ni - Getbackdata for NTFS / Fat32.
Lu punya hardisk tu pasang windows apa? kalau window XP ke atas - NTFS ler., tp kena sabar.. proses nk recover tu ambil masa.. kadang sampai 1hari 2 malam (kalau hard disk banyak bad sector)

selamat mencuba. jgn putus asa. Gua dulu nk recover mp3 aje.. ! penting tu! penat kumpul.

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...