Retro - Darjah 3 Jujur.

Assalamualaikum wbt,

Hari Isnin, Pukul 7 pagi, tengah jalan kaki pergi sekolah.

Keri cacing: Hari ni kita ada mata pelajaran rampaian agama Islam kan?
Apei: Ha'a
Keri cacing: Gua tak suka Ustaz Nordin.
Apei: Gua pun
Keri cacing: Lagi pun mak gua lupa nak bagi duit belanja. Gua langsung tak into dengan scene-scene sekolah hari ni.
Apei: Gua pun. Abis mana hala tuju kita ni?
Keri cacing: Mana lagi pot biasa arr.. pokok ceri.
Apei: Balik-balik pokok ceri. Tak ada pot lain ke?
Keri cacing: Pokok ceri la ok. Kalau lapor petik ajer buah ceri kita telan.
Apei: Patut la rupa lu pun dah macam berok. Jom kita pekena sungai.
Keri cacing: Apa tak nak cakap siang-siang. Boleh gua bawak bekalan sepender lebih
Apei: ahh itu semua alasan budak-budak yang takut air. Gua ada cara.
Keri cacing: Macam mana?
Apei: Ikot ajer laaa...

Hari tu gua bersama Keri cacing dan beberapa anak orang asli lain mendapat aktiviti baru dan dimuatkan dalam agenda 'tuang' sekolah kami. Kami sungguh gembira.


Keri cacing tiga dari kiri. Ada kutu email gua gambar ni ugut nak sebarkan dalam internet. Sikit gua tak goyang!

apei - budak kampung

Comments

Jarr said…
4 dari kanan tu kau kan pei?apsal gedik sgt?
sweetmk81 said…
apei mesti lah yg tgh2.. ketua kumpulan kan.. =|
morpheuzneo said…
Haa.. yg no 6 dari kiri.. dan no 7 dari kanan tu .. gua rasa itu Jarr!

tgk laa rambut.. dari kecik sampai besar.. mmg tak semenggah.
Dark-Emperor said…
aku tukang snap gambar...
Ries Lee said…
sebut pasal pokok ceri aku terinagt plak mase zaman sekolah.
aku suka main kejar2 dgn budak pompuan keliling pokok ceri sampai ada sekali tu aku jatuh smpai patah tangan.

konpem budak2 pompuan sekolah zaman sekarang jd horny bile tgk pic tu. haha.
Pinky Angel said…
tersedak tgk gambar tu. hahhahaa..
ayoy said…
wakaka.. mn ko dpt gmbr ni bro.
cahaya said…
bro!!
tabik r kat bro..
berani wat confession gini..
ahaks...ternganga mulut tgk gambar nih(^^p)
CHEDEM said…
Pokok cheri depan sekolah rendah tuh dah kena tebang dah.Dah tak thrill main ninja2 mcm dulu.
apei said…
jarr - gua tukang amik gambar.

sweetm81 - gua tarak dalam gambar.

morpheuzneo - gua pun syak jarr ada involved dalam geng 3 jujur masa tu.

DE - woi..woi gua dah booking jawatan tukang amik gambar.

reislee - lu ni bai.. main kejar2 ngan budak pompuan, aper barang?

pinky - nasib baik ada part yang tutup. kalau tak mau lu muntah darah.

ayoy - entah kutu mana tag gua dalam gambar ni kat FB. cilakak betol!

cahaya - pasal gua tak ada dalam gambar ni yang gua berani tu.

chedem - selalu sgt pokok ceri boring gak. sesekali lajak sampai bukit belacan aper salah. hahahaha..
Liliyuli said…
aku pernah tgk gambar tu kat fesbuk weh..*malu*
afendi ariff said…
heh!len mcm aksi keri cacing tu kan?
vidadarisakura said…
haha. yg berposing tu ailaiike.haha
apei said…
liliyuli - tu la ada kutu sudah taq gua.

afendi - hehehe...

vidadarisakura - amboi, kemain lu ek!
saad said…
cun gambar tu bro..
Diella said…
cayalah ... darjah 3 dah ckp GUA LU ...

Popular Posts