Lates update - Orked (2)

Assalamualaikum wbt,



"Orked baik cepat yer. Good nite.." Puan Marlina

Isnin (April 12, 10), 11.30 pagi. Panggilan dari Puan Marlina.


"Papa, doctor dah scan perot Orked" Puan Marlina.


"So mcm mana?" Gua.


"Usus Orked bengkak skit...."


"Solution?" Gua tanya lagi.


"Tak kena tahan ward pun. Sikit ajer. Doctor bagi a few jenis ubat untuk dia makan. Dont worry lah.. everything is 'cun' sajer...2 weeks time boleh fully recover." Kata Puan Marlina.


Alahamdulillah.... tak abis-abis gua bersyukur sampai malam tadi sebelum tidur gua cium Orked dan sekali lagi "Alhamdulillah.. Orked makin ok.."



**********

8.30pm - Dato Sri call.


"Cucu ayah macam mana?"


"Dah tidor" Gua jawap


"Aper yang kau bagi cucu aku makan? Asalkan weekend duduk dengan kau dia jadi sakit. Budak-budak perut sensitif..bla..bla..bla... jangan makan jajan...bla..bla..bla... susu tu kena bersih..bla..bla..bla... jangan sibuk nak makan kat luar ajer...bla..bla..bla... kepsi, mekdi NO! bla..bla..bla..ok bye"


Terima kasih atas nasihat ikhlas.


apei - budak kampung


p/s: Alhamdulillah, thanks Puan Marlina, thanks Datin Sri and thanks Dato' Dr Venon (pediatrician Gleneagles, Ampang) for a gentle treatment to my daughter.

Comments

cahaya said…
alhamdulillah...
dah ok sket erk..nanti ok lah tu..
no worries erk,,,
betulkan ayah bro..
makanan budak kecik ni kene jaga...
hee..kem salam mucuk2 kat orked yerk..(^^,)
citahrudin said…
(^_^)

aah lh..aku sokong soklan dato'sri..
Jarr said…
alhamdulillah..
gua tau menantu gua kuat..
oh ye, anak gua dah sunat dari lahir.

dato sri ckp tu dah betul, lu cubalah hygiene skit..kalau boleh minum air gelas biar bersabun.
sharamli said…
tudia..dia punya leter mengalahkan datin sri
n a d e a said…
alhamdulillah
tu la... ko jgn main bg je sume makanan kt orked.. sian die... ko ni!! ishhh
Ann said…
tol aku sokong saranan dato sri...dari kecik kene bg mkanan bkhsiat biar mbesar dgn sihat dan cerdas..
marlina said…
alhamdulilah ocit da cihat.sib baik mama ngan papa xtido dlm ward lg...

dato'sri:jgn risau,pemakanan orked sentiasa terjaga.orked xpenah mkn gula2,xpenah sentuh janjan.hanya boleh coklat cabury ngan coco crunch shj sbgai makanan ujung minggu.cirit birit ni bkn sbb pemakanan k,ini adalah disebabkan virus,myb virus dr jiran sblh umah datin sri yg pengotor tu...harap maklum.
emy said…
kalau tengok orked dah menyengih tu..haa..montot tak sakit la lagi tu..Alhamdulillah..
ayoy said…
alhamdulillah..
CHEDEM said…
Moga cepat sembuh,gua dah sound surau kariah tempat gua supaya doakan anak member gua cepat sembuh.

Popular Posts