Nak diet?

Assalamualaikum wbt,

Gua dengar citer sekarang ni musim orang pompuan suka diet. Time ni lah alasan nak puasa Isnin - Khamis, puasa Rejab, puasa ganti dan macam-macam. Padahal nak kurus pasal raya nak dekat. Tapi ramai orang salah faham pasal diet. Asalkan diet maksudnyer tak makan. Betol ke cara diet macam tu? Mungkin berkesan tapi merasa sedikit suffer lah kot.

Pastu ada jugak orang nak kurus, p gym lari laju-laju sampai krem kaki tapi tak kurus-kurus jugak. Sepanjang gua melepek kat wad minggu lepas, gua ada gak discuss ngan pakar nutrition dari gleneagles ampang. Sajer lah lepak-lepak sambil pekena pengat pisang petang-petang tu gua bertanyakan lah beberapa soalan pasal diet dan nutrition ni.

Pung-pang-pung-pang sembang last-last doctor tu cakap kat gua.. 'I rekemen you surf cekodok.com lah.. ada banyak info kat sana'

So saper nak tau apa kandungan pemakanan lu orang, berapa banyak kalori yang lu orang amik setiap hari, apa cara senaman ter-best untuk bakar lemak boleh lah surf http://www.cekodok.com/

Sekian..untuk makluman sahaja.

apei - budak kampung

Comments

Ries Lee said…
jadi berinformasi betul sekarang sejak kene tahan kat wad eh..haha..
Ann said…
brp lame tahan wad ni?
Nur said…
Salams,

Innalillah, masih di tahan? Semoga baik2 belaka.



Tidak mengapa, semoga penyakit ini membersihkan dosamu, insyaAllah.




Aku memohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan Arasy yang agung, supaya menyembuhkan engkau.
apei said…
rieslee - kalau dah dok wad, amender lagi lu nak buat. surf internet ajerlah.. hahaha...

ann - dah keluar dah.. :)

kak nur - terima kasih.
@tune® said…
excersie kan cara idop yg sihat...
tp bukan diet sapai memudaratkan
apei said…
@tune - betol tu.
Jarr said…
gua dlm masa 2 bulan turun 10kg..ade beran ikut regime diet gua?

senang...gua sakit 2 bulan.turun laju jer.
apei said…
jarr - cilakak kalau sakit tak payah cakap arr...

Popular Posts