Monday, July 5, 2010

Suapi dan facebook.

Assalamualaikum wbt,

Balik kampung minggu lepas gua sempat melepak ngan Suapi sambil tengok Argentina kalah. Perbualan gua ngan Suapi lebih berkisar tentang facebook. Suapi seorang pengait buah kelapa sawit yang kini sedang berjinak-jinak dalam bidang facebook. Katanya senang nak carik kontek. Kontek untuk aper gua pun tak tau.

"Apei, kat facebook tu kita boleh tak letak kita kerja aper?" tanya Suapi sambil hirup teh 'o' panas air tangan mail burger.

"Boleh, nak letak lu sekolah kat mana pun boleh" jawap gua sambil mata tengok ulangan gol ke-3 german sambil cameraman fokus muka Messi yang macam celaka punya frust.

"Nak tulis nama anak-anak aku boleh tak kat situ?" tanya Suapi lagi.

"Boleh... nak tulis nama bini lu pun boleh" Gua dah start fed-up melayan soklan pasal facebook Suapi. Tu soklan yang keberapa gua jawap pun tak tau. Rasa mcm dah banyak soklan gua jawap.

"Berapa ruangan nama untuk bini yang facebook bagi kita tulis?" Soklan last dari Suapi yang gua memang tak leh nak jawap.

Gua lupa Suapi ada bini 2.

apei - budak kampung

4 .:

citahrudin said...

aihhh... betul jugak ye
selalu aku tgk org ltk 1 je nama bini...

Ries Lee said...

facebook haramkan poligami la..
tapi hubungan sejenis dgn same muhrim dibolehkan..

Ann said...

aku rasa suapi nk cari wife baru kt fesbukk kot...

aieda said...

apei ko patut bangga ada kawan gila punya jujur atas muka bumi.. hidup suapi waahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...