Hai bila lagi?

Assalamualaikum wbt,

Gua: Orked buat aper ni?

Orked: Ocit yak..


Lepas 'Yak' Cik Orked sambung jalan sambil tangan masuk dalam poket (tiru style gua). Jaga budak kecik bukan benda boleh main runcit-runcit. Kesabaran mesti tinggi, setakat perkara tengok budak berak depan kedai dah jadi benda biasa-biasa ajer. Tu belum gua sembang perkara-perkara baring sambil guling depan kedai mainan pesen pakai token tu. Hanya ilmu yang penuh di dada mampu meng-hendle benda mcm ni.


Bulan depan Cik Orked genap 2 tahun, yang menjadi masalahnyer sekarang aper pasal mana-mana gua pergi mesti makcik-makcik, pakcik-pakcik, budak-budak opis suka tanya;

"Haiiii bila nak tambah baby lagi?"

Aper skema jawapan yang paling tepat untuk gua bagi? Rimas plak gua kadang-kadang. Buat anak bukan macam beli kuih lompat tikam kat pasar ramadhan brader... ianya harus diiringi doa dan usaha yang tekun baru hasilnya sempurna.

apei - budak kampung

p/s: Budak bola pun dah pandai tanya soklan pesen macam tu. Bila pulak diorang amik tau soal-soal kekeluargaan ni?

Comments

n a d e a said…
ok aku tukar sket gaya soalan,

bila orked nak dpt adik? heheh ;p
Ann said…
comel lah orked...nk pinjam!
paiseh said…
Haiiii bila nak tambah bini lagi??
Aerosmith said…
Lu jwb je mlm ni gua buat,tgk apa diorg nye respon
MaszLaVista said…
kejap jer orked dh 2 thn yer...cam x caye lak..ni bile orked nk dpt adik ni?
aieda said…
kim salam kat orked yer.. senang ko tanya cik orked bila dia nak adik hehehe...
citahrudin said…
pehhh....mmg stail abes lah orked!!!
lumut esoklusa said…
comelnye ocit................

kalau dapat memang kene cubit pipi tuh.hehe...

paiseh komen hampeh jer.haha
biase le tu Bro!
derang ni ingat mcm Kilang Biskut Merri...pagi ni adun tepung..ptg karang dah boleh jd biskut!!
Jarr said…
anak aku dah 4 tahun bro, masa dia 2 tahun aku dah dpt soklan mcm lu tu sampai la skang.maknanya 2 tahun aku ngadap soklan2 camtu.

masalahnya proposal yg gua pass kat Mem gua baru approve utk belanjawan tahun depan.Insyaallah.

lu kalau nak sample proposal, call gua.

Popular Posts