Friday, August 27, 2010

Hai bila lagi?

Assalamualaikum wbt,

Gua: Orked buat aper ni?

Orked: Ocit yak..


Lepas 'Yak' Cik Orked sambung jalan sambil tangan masuk dalam poket (tiru style gua). Jaga budak kecik bukan benda boleh main runcit-runcit. Kesabaran mesti tinggi, setakat perkara tengok budak berak depan kedai dah jadi benda biasa-biasa ajer. Tu belum gua sembang perkara-perkara baring sambil guling depan kedai mainan pesen pakai token tu. Hanya ilmu yang penuh di dada mampu meng-hendle benda mcm ni.


Bulan depan Cik Orked genap 2 tahun, yang menjadi masalahnyer sekarang aper pasal mana-mana gua pergi mesti makcik-makcik, pakcik-pakcik, budak-budak opis suka tanya;

"Haiiii bila nak tambah baby lagi?"

Aper skema jawapan yang paling tepat untuk gua bagi? Rimas plak gua kadang-kadang. Buat anak bukan macam beli kuih lompat tikam kat pasar ramadhan brader... ianya harus diiringi doa dan usaha yang tekun baru hasilnya sempurna.

apei - budak kampung

p/s: Budak bola pun dah pandai tanya soklan pesen macam tu. Bila pulak diorang amik tau soal-soal kekeluargaan ni?

13 .:

n a d e a said...

ok aku tukar sket gaya soalan,

bila orked nak dpt adik? heheh ;p

dnameissha said...

orked comel...=)

Ann said...

comel lah orked...nk pinjam!

paiseh said...

Haiiii bila nak tambah bini lagi??

Aerosmith said...

Lu jwb je mlm ni gua buat,tgk apa diorg nye respon

MaszLaVista said...

kejap jer orked dh 2 thn yer...cam x caye lak..ni bile orked nk dpt adik ni?

aieda said...

kim salam kat orked yer.. senang ko tanya cik orked bila dia nak adik hehehe...

citahrudin said...

pehhh....mmg stail abes lah orked!!!

lumut esoklusa said...

comelnye ocit................

kalau dapat memang kene cubit pipi tuh.hehe...

paiseh komen hampeh jer.haha

J@J@ / Bini The Rock said...

biase le tu Bro!
derang ni ingat mcm Kilang Biskut Merri...pagi ni adun tepung..ptg karang dah boleh jd biskut!!

Jarr said...

anak aku dah 4 tahun bro, masa dia 2 tahun aku dah dpt soklan mcm lu tu sampai la skang.maknanya 2 tahun aku ngadap soklan2 camtu.

masalahnya proposal yg gua pass kat Mem gua baru approve utk belanjawan tahun depan.Insyaallah.

lu kalau nak sample proposal, call gua.

Pelangi Colors said...

orked cute laa... :)

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...