Thursday, August 26, 2010

Puad.

Assalamualaikum,

Malam tadi gua sembang-sembang ngan Puad, member kampung gua dari tadika kemas sampai darjah 3. Puad masih di kampung, bekerja sebagai pemain dam aji professional di gerai mail berger. Kadang-kadang buat part time repair jala koyak. Gua suruh dia datang Kl keje KFC lagi bagus dari duduk main dam aji.

"Gua bukan tak nak keje kl pei, Jalan dah lah jem, nak naik lrt mahal pulak, pastu sewa bilik kecik macam store pun dah harga macam sewa banglo kat Bagan Dato ni.. tu yang gua malas tu. Lu pikir lah skit"

"Oklah tak pun lu keje pejabat. Ada ekon, duduk ajer tengok kompiter. Boring-boring boleh main facebook" Gua masih try pujuk.

Puad bukan budak bengap, belajar Universiti sampai diploma. Amik bidang business, tapi abis belajar balik kampung keje main dam aji. Aper citer? Umur dah sama macam gua, tapi makan nasik lemak pagi-pagi pun mak belikan lagi.

"Aper yang sedap benor keje opis ni pei? memanglah duduk ajer tapi kepala serabut pei. Tapi gua teringin jugak nak tengok macam mana rupa meja keje lu kat opis tu. Nanti lu up dalam blog pastu tepon gua. Nanti gua pi tengok kat kedai internet"

"Meja gua serabut!"

"Kan gua dah cakap, keje kl ni memang serabut. Meja tu pun dah mencerminkan kepala otak lu. Baik lu lepak kampung ngan gua lah. Tolong orang kait kelapa ke, jahit jala ke, boring-boring kita lepak mancing kat jeti. Aper benda main facebook dah macam budak tingkatan 2 ajer perangai"

"Oklah suka lu lah. Nanti gua dah up gambar meja opis, gua tepon lu. Duduk Kl la keje sini banyak. Kirim salam mak lu. Mak lu ada buat sambal kacang lagi tak? gua nak order."

"Kuah kacang ada, nanti gua kabo kat mak gua. Ok pei, lu pikir-pikir lah offer gua tadi tu. Duduk kampung lagi sedap. Kalau lu tak ada kemahiran jahit jala gua boleh ajar. Free ajer"

"Patut lu yang pikir offer gua suruh lu duduk kl..."

thuutttt... Puad terus letak talipon.

ni meja opis gua.

Keterangan gambar:

kiri; kelender kuda, talipon untuk maki orang/kena maki dengan orang, buku untuk tulis-tulis masa meeting, atas buku ada PSP buat dengar lagu/main game time stress.

tengah-tengah; monitor pc (ada gambar dato sri sama datin sri kat bawah kiri), pastu keyboard sama mouse. Belakang monitor ada cawan letak pensel sama pen, pastu ada pokok separuh mati, depan cawan letak pensel tu ada buah pokok oak gua kutip masa jalan-jalan kat negeri orang putih dulu.

kanan; gambar kawin (bini gua suruh letak), pastu kat dinding tu gambar2 family gua, paling kanan tu barang paling rare.. tu serban arwah atok gua, dia beli masa pi haji. Dah jadi teman gua sejak atok gua meninggal. Serban yang sgt memahami perasaan gua. Ubat paling mujarab bila gua sakit.

apei - budak kampung

8 .:

*~ aRaBeLLa ~* said...

kalo Puad tak makan racun pas tengok gambor meja lu wa pon tak taw ape nak cakap..meja lu tuh dah cukop kemas dari meja wa..

Jarr said...

hek eleh, siap ckp Puan Marlina suruh letak.lu ikhlas ke tak ikhlas ni?kamus arab nanti gua up entry baru ok?

miss u apei.lalalalalalalalaala


ade sound gay tak gua ckp gitu?wakakakakaka..

Anonymous said...

Lu patut up papan dam aji letak atas meja baru puad ada selera.

Aerosmith said...

Lu patut up papan dam aji letak atas meja baru puad ada selera.

aieda said...

makkk aiiii apei tabik spring laaa, kemas gile meja opis... aku rasa x payah le kot puad dtg keje kl, buat dia bentang dam aji atas meja sape nak jawab?!

J@J@ / Bini The Rock said...

Puad mst segera talipon lu mintak keje kosong lps tgk gmbr nih!


**bersih giler la meja mamat nih..aku?? mak datokkkk...ngeri!

Ann said...

meja aku bersepah2..lu tlg kemas n hias meja ak skli...

apei said...

arabella - hahaha.. tu kemas atas meja jer.. bawah lu belum tengok.

jarr - miss u too jarr... mcm haram!

aerosmith - jgn kata puad, boss gua pun ada selera nak pancung kepala gua.

aieda - kemas ek? hehe datang sini tengok betol2 baru tau.

jaja - orang lahir bulan lapan mmg pembersih. mcm gua =)

ann - lu ingat gua keje hias meja ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...