Thursday, October 7, 2010

TV saya.

Assalamualaikum wbt,

Minggu lepas Cik Orked dah genap 2 tahun. Sikap nakal beliau makin hari makin menjadi-jadi. Gua sendiri pun dah tak larat nak kompelin.

Malam semalam, gua sampai rumah sedap-sedap time berita nak start. Terus duduk atas sofa, capai remot dan bukak tv. Tetiba angin gua menaik satu macam bila tengok lcd tv gua kena conteng dengan marker (permenant). Tak ada orang lain yang gua syak.....

"Orked, saper conteng tv papa?"

"Ocit ampak icak tu uwat (Orked nampak cicak tu buat)" Jawap Orked cuba tak mengaku.

"Jangan tipu papa, cakap betol-betol saper conteng" Suara gua dah kuat sikit. Cuba buat-buat serius.

"Ocit uwat icak tu culuh (Orked buat sebab cicak tu suruh)"

Gua tak nampak ada cicak pun dalam rumah gua, memang tak leh terima alasan pesen mcm ni lepas tv lcd gua kena conteng ngan marker permenent kaler hitam. Gua tarik nafas dalam-dalam, hembus dengan tenang. Gua tengok Orked dah start tunduk, mungkin dah start rasa bersalah. Masa conteng tadi tak plak rasa bersalah.

"Ok tak per..papa bukan marah, papa tanya ajer. Lain kali jangan buat lagi nanti papa cubit tangan tu!"

Gua jeling-jeling kat dapur, Puan Marlina angkat tangan kanan bagi signal suruh gua pukul bontot Ocit. Gua geleng...

apei - budak kampung

p/s: Sebelum tidor.. "Apersal tak pukulkan sikit tangan dia tu?" - Pn Marlina. "Tak perlah bukan dia sengaja. Dia terpaksa conteng pasal cicak suruh!" - Apei.
macam mana nak hilangkan marker dari screen lcd?

9 .:

cahaya said...

bro guna perfume jer..beli perfume yg murah2 tu.sembur kat tisu ke,kain lap spek tu ke..pastu bersihkan lah...
di jamin hilang...
kem slaam kat icak yg cuh ocit conteng tu..hahahaha(^^,)

KayNisa said...

sy xpnah try kt lcd tv. tp kalu kt white board pnah try, mmg hilang. amik marker yg leh tanggal tu (whiteboard marker). ikut line yg permanent tu. then lap. itu saje..

Ann said...

comel jer orked bg alasan.....nk mrh pun, xjd

aieda said...

okeh aku terpaksa sokong orked sebab cicak yg suruh dia uwat... :p

boleh ilang, amik white board marker ko tenyeh kat line tuu kuat2 then lap dgn kain...

aku tau la sbb dulu aku pun conteng menconteng jugak mcm orked... mmg betul cicak yg suruh aku wat dulu hahahahaha...

afendi ariff said...

susah jgk gua nk handle kalu anak gua jd mcm ni....heh!

Jarr said...

lu sembur perfume nanti jahanam skrin lu.marker permanent ni lawan dia ,marker biasa mcm kat whiteboard tu...kau tindihkan conteng marker bese atas marker permanent tu, pastu lap.insyaallah ilang, kalau tak ilang, lu rendam clorox tv lu..

Anonymous said...

Kertas pasir xble ke?tehehe..kim slm orked.

Anonymous said...

Kertas pasir xble ke?tehehe..kim slm orked.

cahaya said...

bro..hilang tak marker tue?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...