Monday, November 8, 2010

Sambutan Hari Depavali

Assalamualaikum wbt,


Sambutan Depavali gua tahun ni adalah yang paling hambar rentetan dari kejadian Pn Marlina kurang sihat pada minggu lalu. Biasalah ibu-ibu mengandung. Jadi disebabkan itu, sambutan Depavali tahun ini adalah sarat dengan aktiviti tengok tivi cerita berunsur 1Malaysia, tidor, talipon Mekdonal suruh hantar burger, tidor, kemas rumah, tengok tivi, cabut rumput depan rumah, lap tingkap, bagi ikan makan, tengok jiran india sebelah rumah main bunga api dan masak meggi. Kesimpulannya gua menghabiskan masa hanya dirumah bersama Cik Orked dan Pn Marlina.

Beberapa rancangan untuk berhibur di sekitar kawasan selatan semenanjung dan Pulau Temasik terpaksa di pospon ke satu tarikh yang akan diberitahu kelak.

Dalam kebosanan gua dirumah, sempat lah jugak 2-3 kali gua membukak blog ni dengan harapan mendapat kekuatan untuk meng-update. Tapi sayangnya, gua kecundang. Baru tulis satu baris, terus tak ada mood. Paling terer adalah percubaan gua yang ke-3 iaitu pada hari Sabtu malam, gua dapat menulis sehingga 4 baris. Kemudian mood untuk menulis hilang lagi.

Gua agak ni mungkin tempias kesan dari Pn Marlina yang sedang berbadan dua. Orang tua-tua kata 'Pembawakan Budak'.

Jadi, di sebabkan 'Pembawakan Budak', gua ingat nak amik keputusan tak nak tulis blog sampai Pn Marlina bersalin kira-kira bulan June tahun depan.

Amacam ok tak?

apei - budak kampung

6 .:

chentaMAYA said...

mood bblog dah xde ea?

aieda said...

jgn mengada, wa report bomba karang! hahahaha...

Jarr said...

bak sini password blog lu...biar gua tukar jadi kaler pink.

sharamli said...

nak tunggu baby b0leh jalan baru nak update p0n 0k gak

helmi said...

Lu jgn mcm2 apei..

aliff muhammad said...

apei,

mengadalah lu! wa sekeh kang!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...