Thursday, May 12, 2011

Orked, hp dan minyak angin

Assalamualaikum wbt,

Orked membelek-belek talipon Puan Marlina sebelum acara minyak angin berlangsung.

"Kenapa kakak letak minyak angin kat handphone mama?" Puan Marlina memulakan soal siasat ke atas Cik Orked.

"Corry lah mama..." Kata Cik Orked sambil senyum-senyum

"Nasib baik tak rosak. Jangan lah nakal sangat, tak kesian kat mama ke?" Puan Marlina meneruskan tazkirah sambil ambik tisu lap-lap handphone beliau yang baru dicurah minyak telon oleh Cik Orked.

Gua baring jer sambil tengok tv. Malas gua nak campur benda-benda melibatkan masalah kaum hawa ni nanti tak pasal-pasal gua pun kena tazkirah.

"Cubalah kakak duduk diam-diam macam papa tu, baik jer tengok tv. Cuba kakak cerita sikit kenapa letak minyak angin kat handpon mama? kenapa tak letak kat handpon papa ke?" Puan Marlina masih belum puas hati dan terus menyoal siasat aperkah muslihat sebenar Cik Orked.

"Talipon mama panas" Jawab Cik Orked

"Memang lah panas sikit pasal mama tengah charge bateri nyer"

"Kakak ingat dia demam, kakak letak lah minyak angin kat badan dia....." balas Cik Orked sambil tunduk.

Gua dah cakap, soal-soal macam ni gua memang malas nak campur.

"Emm... cool fever pun dia dah ready dalam poket dia tu. Tunggu nak tampal jer" Gua menyampok sambil bangun pergi dapur. Buat milo lagi sedap.

apei - budak kampung

10 .:

nurul lalala said...

tu caring namanya..hehe

aieda said...

comellnyyyeeeee.... orked dah menunjukkan ciri-ciri seorang bakal dokter...

kodok said...

hehe [ ^ _ * ]
orkid ade kucing tak. bagi la die jage...

De' Nurul said...

alalalalalalala ni ada adik esok boleh harap ni. orked comel :)

KayNisa said...

besar2 jd doktor dak orked nih

citahrudin said...

err...ada bagi orked check lu punya tipon dak? gua syak tipon lu demam jugak

❀aRaBeLLa❀ said...

bijak sungguh anak ko nih..comel!

arfahadnan said...

bagus orked nih..
caring..
boleh diharap nih..

Siti `Aisyah Mahmood said...

ehee..comel orked.. :)

cahaya said...

hahaha....terbaik!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...