Wednesday, August 17, 2011

Raya?

Assalamualaikum wbt,

Raya dengan periksa dia punya konsep macam air dengan minyak. Sampai kiamat pun memang mustahil boleh sebati. Tapi aper yang gua lalui sekarang ni lain sikit. Bulan periksa dengan bulan nak raya dah bersatu padu. Kadang-kadang gua rasa pihak universiti sajer nak aniaya kemeriahan raya gua.

Minggu nak dekat raya tu gua ada periksa. Ada lagi 2 paper. Paper tu tak lah susah sangat. Menurut tutor, semester lepas dari 100 orang amik peksa yang lulus 35 orang jer. Tu bukan bulan nak dekat raya. Gua akan menghadapi peksa tersebut dalam keadaan puasa dan nak dekat raya. Dia punya feel tu lain macam rasanya. Kena pulak kalau ada kutu yang tak puasa sambil peksa teguk air oren kat sebelah gua. Tu lagi lari tune nak menjawap.

Tahun ni gua punya persediaan raya lebih kepada scene nota ringkas, tengok soalan semester lepas, kunyah buku teks, hapal formula dan berbuka dengan rokok. Scene-scene kuih raya, masak rendang, tolong mak potong bawang, main mercun dan berhimpit-himpit kat Jalan TAR nak beli songkok telah pun gua lupakan.

Gua punya mood update blog pun lari sikit. Harap lu orang paham penderitaan gua.

apei - budak kampung

6 .:

@tune® said...

hihi...
dugaan betul!

hanie said...

kah kah kah.. wa punya paper habes 21hb nih. sedang elok spirit raya orang kabor..

apei said...

tune
gua tengah bersabor ni.

hanie
ah menyampah gua dengar...

aieda said...

mana ada org peksa nak dekat2 raya ni pei hehehe kita bakor aje..

KayNisa said...

oo.. aku lak b4 raya kua result. harapnye result bagus la... kalo result xbagus.. harus raya minum air mata..

apei said...

aieda
memang gua tengah terbakor sekarang.

Kaynisa
InsyaAllah ok tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...