Thursday, March 27, 2014

Bye JKW and Hi RO.

Assalamualaikum wbt

hari-hari akhir di Jabatan Kewangan sebelum ke jabatan baru. 10 tahun disini, fuhh lama. Lama giler...

Abang Padil - Mentor yang superb dan manusia genius.
Che Mat - Abang, kawan, kadang-kadang macam ayah.
Faizi - Kawan yang sentiasa ada bila gua rasa barai.
En On - Thanks for took me on boat!
PNF - Padang tempat bermain dan belajar kenal orang
Kak Ruzi - Mak
Kak Naida - Great bos!
Abg Mazme - Dr Fadzilah Kamsah JKW.
Abg Fauzi - Prof. Madya dan CEO File.
En Shah - I will miss your word "Jom surau!"
Abg Sodek - Helpfull
Haris - Kawan dunia akhirat and the silent hero!
Tini - Superb Novelist
FTS - Polish my PR skills to speak to the world.
To the rest - You're part of my amazing journey here.

Unforgettable 10 years journey. Sedih untuk meninggalkan tempat ni tapi perjalanan harus diteruskan. Buku ini akan ditutup dan buku baru menanti untuk ditulis.

Apei - budak kampung.

Tuesday, March 25, 2014

Itik makan petang

Assalamualaikum wbt, 



Sejak dah balik Malaysia ni, rindu pulak gua nak buat aktiviti bagi itik makan roti petang-petang. 

Apei - budak kampung

Goodnite MH370


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Segala Puji bagi Allah Tuhan semester alam.
Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Yang menguasai di hari pembalasan.
Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan.
Tunjukanlah kami jalan yang lurus.
Iaini jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepada mereka, bukan jalan mereka yang dimurkai dan bukan pula jalan mereka yang sesat. 

Amin...

(Al-fatihah : 1-7)

Friday, March 21, 2014

Running


For some people, running is just a sort of exercise.
For me, running is a teacher who teach about patient, hard work and strategies to reach finish line. 

Apei - budak kampung

p/s: wish to have new heart beat monitor due to my current one was missing. :(

Mar 21, 2014

Assalamualaikum wbt,

Gua merancangan dan setiap perancangan pastinya disusun dari plan A, plan B, plan C dan plan D. Tapi selalunya yang berlaku pasti plan E. Dan itulah selalunya yang terbaik.

Kita merancang, Allah jugak merancang. Tapi sebaik-baik perancangan adalah dari Allah swt. Terima kasih Allah.

Apei - budak kampung.

Thursday, March 20, 2014

MH370

Assalamualaikum wbt,

Ramai sangat kawan-kawan gua yang sebelum ni keje bank, jual insurance, jadi pomen, jual burger, runner jpj, tukang pasang astro, business jual ubat secara online dan juga jeff gerai air kat kupang dah menjadi perisik-perisik hebat dengan macam-macam spekulasi. Tak sangka kawan-kawan gua ni semua hebat macam agent cerita CSI-New York.

Power... memang power.

Apei - budak kampung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...